Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sony nem hisz a netbookban

Laptop

A Sony nem hisz a netbookban

Kistestvérénél alig drágább, ám jóval erősebb laptoppal jelentkezik a japán vállalat.

Mai sajtótájékoztatóján mutatta be új noteszgépeit a Sony, többek között az AMD Vision kétmagos processzorra alapuló Vaio Y sorozatot. Amint azt Czirják István, a vállalat hazai képviseletének menedzsere elmondta, a kifejezetten fiataloknak, diákoknak szánt széria a netbookok kiváltására született eszköz: 149 ezer forintos ára 10 ezer forinttal ugyan több, mint a Sony korábbi netbookja, ám ezért cserébe nagyobb teljesítményt és kijelzőt kap a felhasználó.

Sony Vaio Y

A 11,6 colos LCD-vel szerelt masina alá dolgozó processzoron kívül a diszkrét grafikus vezérlő is a kisebbik x86-os CPU gyártó vállalat keze munkáját dicséri. Az AMD vadonatúj Vision technológiája az AMD processzorok teljesítményét a DirectX 11 grafikai meghajtókkal egyetlen chipen kombinálja. Ennek ellenére a laptop elfér egy táskában is, kevesebb mint 1,5 kg tömegével pedig kényelmesen hordozható. Ez ugyanakkor nem megy a készenléti idő rovására: akár 6 órán keresztül is rendelkezésre állnak az új Y sorozatú Vaio notebookok.

A különálló billentyűk kényelmes, precíz gépelést tesznek lehetővé. Az ergonomikus touchpaddel gesztusvezérléssel irányítható a Microsoft Windows 7 illetve az operációs rendszert támogató alkalmazások. A beépített MOTION EYE webkamera és a mikrofon a videokonferenciánál, illetve a családdal, barátokkal való beszélgetésnél elengedhetetlen eszközök.

Sony_Vaio_YB_S07_S_FrontOpen_wallpaper

A könnyen elérhető ASSIST gomb a Vaio Care szoftvert indítja el, amely az esetlegesen felmerülő problémák elhárításában segít amellett, hogy a Vaio laptop is szintén ezzel az eszközzel előzhető meg a használatból adódó óhatatlan belassulás. A három USB portot a Bluetooth csatlakozási lehetőség egészíti ki. A HDMI kimenettel a gépen tárolt HD videók és fényképek akár HD tévén is megtekinthetők.

A matt ezüst színű, eredeti Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel ellátott készülék már kapható hazánkban.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés