Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop

A tablet öl

Legalábbis a netbookok piacát. Van gyártó, aki már visszafogja utóbbiak gyártását az érintőképernyős masinák miatt…

Még fél év sem telt el: tavaly szeptemberben az Acer elnöke, Scott Lin magabiztosan nyilatkozta, hogy a táblagépek nem fogják ellehetetleníteni a netbook piacot. Ehhez képest a napokban meglepő döntésre szánta el magát a gyártó. Bejelentette, hogy csökkenti netbook előállító kapacitását, a tabletek javára.

Acer Iconia tablet

Iconia, az Acer táblagépe

Ahogy az érintőképernyős kis masinák egyre népszerűbbé válnak, úgy mérséklődik a netbookok iránti érdeklődés. A rekordsebességgel köztudatba robbant kategória akár ugyanilyen gyorsan, alig egy év alatt idejétmúlttá válhat. Lin az átállásról az IDG-nek tett nyilatkozatában beszélt bővebben. Véleményével nincsen egyedül, hiszen alig egy hete a Lenovo képviseletében Rory Read adott hangot hasonló véleményének. Read szerint a tabletek megölik a netbookokat.

A táblagépek hamarosan újabb lökést kaphatnak, amikor megjelennek az első, Android 3.0-ra alapuló példányok. Ezek között az Acer termékeit is megtaláljuk: egy 10 és egy 7 colos LCD-vel szerelt modellt fog áprilisban piacra dobni a vállalat. Érdekességük, hogy szemben a tabletek zömével, ezekben nem ARM processzor dolgozik majd, hanem az Intel vadonatúj Sandy Bridge architektúrája. További részletek itt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés