Connect with us

Hirdetés

technokrata

Táblagéppel búcsúztatja 2010-et a Fujitsu

Laptop

Táblagéppel búcsúztatja 2010-et a Fujitsu

Bemutatta legújabb táblagépét és beszámolt eredményéről a japán vállalat.

A Fujitsu Technology Solutions Kft. a magyar számítástechnikai piac növekedését meghaladó összesített forgalommal, az Intel-architektúrájú szerverek szegmensében rendkívüli, az adattárolók területén dinamikus növekedéssel zárja a 2010-es naptári évet – jelentette be a tegnap tartott sajtótájékoztatón Poros Gábor ügyvezető igazgató. Az első teljes, a Fujitsu egyedüli irányítása alatt eltelt évben a vállalat árbevétele 8,6 százalékkal haladta meg a megelőző év azonos időszakának értékét. Ezen belül 125 százalékkal növekedett az x86 szerverek értékesítése, 25 százalékkal az adattárolók, elsősorban a saját fejlesztésű Eternus storage család tagjainak eladása, miközben 30 százalékkal megnövekedett az igény a Fujitsu Technology Solutions Kft. komplex informatikai szolgáltatásai iránt is.

Ha akarom, notebook, ha akarom, táblagép
Az adatok a vállalat másfél évvel ezelőtti stratégiaváltásának a helyességét igazolják, amely a tevékenység súlypontját a vállalati-intézményi szükségletek magas színvonalú kiszolgálására helyezte, miközben gyakorlatilag kivonult a hazai belépő szintű lakossági eszközök piacáról. Mindez azonban nem jelenti a konzumer piac teljes elhagyását, ami mi sem bizonyít jobban, mint a sajtótájékoztatón bemutatott Lifebook T580. Az 1,4 kilogrammos tömegű eszköz első ránézésre kisméretű laptopnak tűnik, de a 10,1 colos kijelző elfordításával convertible táblagéppé válik. Ebben az állapotában a kijelzőpanel a billentyűzetre fektetve használható, természetesen érintésérzékeny beviteli felületként.

Fujitsu T580 tablet

A ma piacra kerülő hasonló készülékekkel ellentétben az LCD-t nem csak ujjal, hanem kis érintőceruzával is lehet vezérelni. Természetesen egyszerre több (maximum 4 párhuzamos) érintést is tud kezelni. Tizennégy különböző ujjmozdulatot ismer fel, támogatja a dupla érintést, az érintés alapú görgetést, a nagyítást és az elforgatást. A Microsoft Windows 7 operációs rendszer 26 nyelven ismeri fel a kézírást és a hangos parancsokat. A megnövelt processzorteljesítmény (Core i3 -380UM) révén megszűnik a hosszú válaszidő, a kényelmi jellemzők pedig – mint például a billentyűzet, két USB csatlakozó, SD kártya és SmartCard olvasó, webkamera – megkönnyítik a napi munkavégzést.

Virtualizáció, LED háttérvilágítás, jövőkép
A sajtótájékoztatón szó esett az ELTE-vel közös fejlesztésről. Ritter Dávid, a egyetem informatikai igazgatója elmondta, hogy december második hetétől – a hiba nélkül lefolytatott tesztüzemet követően – 12 Primegy RX300 S6 virtualizált környezetekhez optimalizált rackszerver biztosítja 150 féle szolgáltatás igénybevételét 40 ezer felhasználó számára. A szerteágazó alkalmazások – Egységes Tanulmányi Rendszer (ETR), SAP, SAP HR, oktatói rendszerek, levelezés stb. – az eddigi tapasztalatok alapján zavartalanul és gyorsan futnak, 99,99%-os rendelkezésre állás mellett. Az ELTE VMware-re épülő virtuális szerverfarmja az év végéig további hat szerverrel bővül.

Szintén a 2010-es év hozadéka, hogy a Fujitsu teljesen áttért a LED-es háttérvilágításra valamennyi kijelző családjánál. Ezzel a Fujitsu az első olyan szállító, amely teljes portfóliójában, a belépőtől a felső kategóriáig kizárólag higanymentes kijelzőket kínál. A monitorok fényereje és kontrasztja is magasabb a hidegkatódos háttérvilágítással szerelt példányokhoz képest, és képernyőn megjelenő beállítási funkcióval rendelkeznek. Valamennyit felszerelték a Fujitsu környezetbarát ECO gombjával és állapotjelző LED tájékoztat az energiatakarékos üzemmódba történő átállásról.

Poros Gábor a cég 2011-es kilátásairól szólva elmondta, hogy továbbra is dinamikus növekedésre számít az adatközponti termékek és megoldások területén. Az irodai felhasználások tekintetében a jövő év áttörést hozhat olyan innovatív technológiák szélesebb körű elterjedésében, mint amilyen a költséghatékony vékony kliens vagy a zéró kliens. Az idei folyamatok alapján jó esély van arra, hogy a szolgáltatások forgalmának aránya Magyarországon is eléri a teljes árbevétel negyedét.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés