Connect with us

Hirdetés

technokrata

Úton a Windows 8

Laptop

Úton a Windows 8

Nagyot bukhat vele a Microsoft.

Alig egy éve, hogy piacra lépett a Windows 7 – napjaink asztali operációs rendszerének nemrég ünnepelte születésnapját a redmondi szoftveróriás. Az eltelt időszak igen szép eredményeket hozott magával, hiszen a Vista kudarca után a W7 népszerű lett a felhasználók között. Egy év alatt negyedmilliárd(!) darabot értékesítettek belőle, ami elismerésre méltó szám.

Felmerül azonban a kérdés, hogy ha az okostelefonok operációs rendszerei elképesztő ütemben fejlődnek, akkor vajon a Windows miért nem tartja a lépést? Nos, a Microsoft nem ül a babérjain, hanem gőzerővel dolgoznak már a következő OS-en (és említést érdemel a Windows Phone 7 is). Hollandiai weboldalának böngészése közben az is kiderült, hogy már nagyjából látszik is, mikorra jelenik meg a Windows 8 (ha ez lesz a végleges neve): 2012-re várhatjuk a szoftvert.

Igaz, a bejegyzést nagyon gyorsan eltávolította a Microsoft a weboldalról, és nem kívánta kommentálni sem a média értesüléseit, ám – ahogy az ilyenkor már csak lenni szokott a 21. században – az információ futótűzként kezdett terjedni az Interneten. Eredetileg egyébként pontos dátumot nem közöltek a hollandok, a W7 egyéves évfordulója kapcsán született közleményben csupán annyi szerepelt, hogy a Windows 8 megjelenésére a kemény munka ellenére még körülbelül két évet kell várni.

A titkolózás miatt egyelőre azt sem lehet pontosan tudni, hogy miben hoz majd megújulást az operációs rendszer. Várhatóan az elmúlt 1-2 évben elterjedt szokásnak megfelelően integrált szoftveráruházat tartalmaz majd, és csökkenni fog az OS reakcióideje is – de egyelőre még korai biztosat mondani. Mindazonáltal nem kis dobásra készül a Microsoft, Steve Ballmer nemrég saját maga árulta el, hogy a következő Windows a cég legkockázatosabb piaci megjelenése lesz.

Mielőtt azonban sor kerülne a következő operációs rendszer debütálására, még el fog készülni egy javítócsomag is a mostani generációhoz. A jelenleg tesztelés alatt álló Windows 7 Service Pack (1?) a következő év első felében fog megjelenni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés