Connect with us

Hirdetés

technokrata

APC: új szünetmentes tápegységek

Laptop

APC: új szünetmentes tápegységek

Energiahatékonyabb és -takarékosabb, LCD-vel szerelt UPS-eket mutatott be a gyártó.

Kilenc év után most először újult meg az APC Smart-UPS családja. Az előző generáció még 2001-ben, a Windows XP megjelenésének évében látta meg a napvilágot, ám az azóta eltelt időszak technikai fejlődése már időszerűvé tette a termékcsalád megújulását. Hadobás Tibor, az APC by Schneider Electric ITB alelnöke kihangsúlyozta, hogy maguk a készülékek nem avultak el, ám szükségét érezték az ügyfelek visszajelzésére reagálva kifejleszteni az új – egyébként a korábbiakkal egyező áron kínált – modelleket.

APC Smart UPS 2010

Ennek köszönhetően a szünetmentes áramforrások olyan felhasználóbarát jellemzőkkel rendelkeznek, mint az LCD, diagnosztikai funkciók, és az aktuális energiafogyasztási paramétereket mérő (és kijelző) energiamenedzsment megoldás. A magas szintű adatvédelmen túl a Smart UPS-rendszerek az úgynevezett „zöld” funkcióval 97 százalék feletti hatásfokot képesek elérni.

APC Smart UPS 2010Pontos előrejelzés az akkucseréről
Helyi és távoli konfigurációs lehetőséget, pontos energiaellátási állapot-információkat, diagnosztikai-, és teszt funkciókat, valamint naplózási lehetőséget is biztosítanak a megújult termékek. A kijelző minden információt tömören és érthetően mutat meg, a termék gyári számától kezdve az APC támogatói információkig, több nyelven is. Emellett értesíti a felhasználót az akkumulátorok cseréjének ajánlott időpontjáról. Az akkumulátor élettartamának előrejelzéséhez a technológia figyelembe veszi a környezeti jellemzőket.

Mindegyik modellben elérhető egy úgynevezett „zöld” funkció, amellyel a nem használt részegységeket – belső bypass ágakkal – kikapcsolva úgy teszi lehetővé az energiafogyasztás csökkentését, hogy nem veszélyezteti a rendszer működését és biztonságát. A berendezésekbe beépített energia- és hatásfokmérők további segítséget nyújtanak az energiafelhasználás ellenőrzéséhez. Továbbá az új, kapcsolható aljzatok lehetővé teszik a nem kritikus fogyasztók lekapcsolását, a késleltetett be- vagy lekapcsolást, valamint újraindítható velük egy vagy akár több „táplált” berendezés is.

A Smart-UPS modellek átalakítható 2U-s rack / torony kivitelben, illetve meghosszabbítható áthidalási idejű változatban is elérhetők. A sokoldalú, átalakítható kivitel rackszekrényben vagy azon kívül történő rugalmas üzemeltetést biztosít, és megkönnyíti a szabványosítást. Az áthidalási idő meghosszabbítását támogató modelleket intelligens akkumulátorcsomagokkal egészíthetik ki az ügyfelek, amelyeket az UPS automatikusan érzékel, és frissíti az áthidalási időt. Ez lehetővé teszi az UPS problémamentes bővítését üzem közben. Az 1500VA-nél nem nagyobb modellek öt akkumulátorcsomaggal, míg a 2000VA és nagyobb modellek tíz akkumulátorcsomaggal bővíthetők, így az áthidalási idő pár perctől pár óráig skálázható.

Az UPS-ekhez jár a PowerChute UPS menedzsment szoftver, amely kényelmessé teszi az IT adminisztrátorok számára az UPS-ek távoli felügyeletét és ellenőrzését, továbbá a rendszer shutdown-, illetve UPS-paramétereinek beállítását. A SmartSlot portok további menedzsment-lehetőséget biztosítanak opcionális tartozékok, mint pl. hálózati menedzsmentkártyák beépítésére. Valamennyi APC Smart-UPS modell alkalmazható az APC InfraStruXure architektúrában és kompatibilis számos operációsrendszerrel, illetve hálózati menedzsment-platformmal.

Az új APC Smart-UPS berendezésekre három év, amíg az akkumulátorokra kettő év a standard garancia, amely opcionálisan meghosszabbítható. A 230V-os modellek az Európai Unió országaiban 2010 júliusától elérhetőek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés