Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kétmagos netbookok

Laptop

Kétmagos netbookok

Kicsi gépek, nagy erő – a legfontosabb változás a netbookok terén, 2008 óta.

Számos laptopgyártó kezdte meg a héten első, dual-core Atom processzorral szerelt netbookjainak forgalmazását a héten, számolt be a történtekről az Intel. Néhány a nagyok közül: Acer, Asustek Computer, Fujitsu, Lenovo, LG, Samsung, MSI, Toshiba. Az első értesülések szerint a változtatás ellenére a mobil számítógépek árszintje 400 dollár körül marad.

Az N550 változat abban a szegmensben teljesít szolgálatot, ahol talán mindennél fontosabb az alacsony energiaigény. Mégis, a chipgyártó vállalat szükségét látta a virtuálisan négymagos (támogatja a HyperThreading technológiát) központi vezérlőegységek piacra dobásának. Ezzel a termékvonal 2008-as bemutatkozása óta legfontosabb változását éli át.

Integrált egycsatornás DDR3 memóriavezérlőt kapott a processzor, és ami talán ennél is fontosabb, hogy integrált grafikus maggal is rendelkezik. Órajelét másfél gigaherzre lőtte be az Intel, amivel kicsit alatta marad elődeinek, ugyanakkor erre a lépésre szükség volt, hogy a fogyasztás ne szaladjon el. Az Intel Atom N550 egyébként 45 nanométeres gyártási eljárással készül.

Erik Reid, a vállalat mobil platformokért felelős marketingigazgatója impozáns számmal támasztotta alá az Atom sikerét: „Rövid története során a netbook kategória intenzív növekedést élt át. 2008-as indulása óta nagyjából 70 millió Intel Atom chipet értékesítettünk, ami nyilvánvalóan jelzi, milyen óriási piaca van ezeknek a termékeknek.”



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés