Connect with us

technokrata

A világ leggyorsabban fogyó operációs rendszere

Laptop

A világ leggyorsabban fogyó operációs rendszere

150 millió licenc kelt el belőle nagyjából háromnegyed év alatt. Kattintás után kiderül, kinek a nevéhez fűződik minden idők leggyorsabban fogyó OS-e.

A napokban jelentették be, hogy tavaly októberi indulása óta több mint 150 millió licencet értékesítettek az operációs rendszerből. És hogy melyikből? A Windows 7 tudhatja magáénak ezt a jeles eredményt, jelentette be a Microsoft, mellyel – ebben a tekintetben – minden idők legsikeresebb operációs rendszerévé vált. Másodpercenként nagyjából hét W7 talál gazdára, közölte Brandon LeBlanc, a vállalat egyik szóvivője egy blogbejegyzésben.

Windows 7-et használ, vagy hamarosan be kívánja vezetni a vállalatok 75 százaléka, állítja Redmond. A Microsoft szerint a javuló világgazdasági kilátások is segítik az eladásokat, hiszen ne feledjük, hogy a boltokban kapható új PC-k döntő többségénél még mindig találkozunk a Windows előre telepített változatával.

Az IDC becslése szerint az idei évben mintegy 355 millió személyi számítógép talál majd gazdára, ami azt jelenti, hogy naponta durván egymillió PC-t értékesítenek a világon. Ennek ismeretében már nem is meglepő, hogy kilenc hónap alatt 150 millió Windows 7 kelt el.

Mindeközben a Microsoft továbbra sem pihen, és olyan fejlesztésekkel kívánja még érdekesebbé tenni felhasználói számára a platformot, mint a nemrég megújult Messenger. A csevegőprogrammal már akár HD-s videotelefonálást is lehet folytatni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin