Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ leggyorsabban fogyó operációs rendszere

Laptop

A világ leggyorsabban fogyó operációs rendszere

150 millió licenc kelt el belőle nagyjából háromnegyed év alatt. Kattintás után kiderül, kinek a nevéhez fűződik minden idők leggyorsabban fogyó OS-e.

A napokban jelentették be, hogy tavaly októberi indulása óta több mint 150 millió licencet értékesítettek az operációs rendszerből. És hogy melyikből? A Windows 7 tudhatja magáénak ezt a jeles eredményt, jelentette be a Microsoft, mellyel – ebben a tekintetben – minden idők legsikeresebb operációs rendszerévé vált. Másodpercenként nagyjából hét W7 talál gazdára, közölte Brandon LeBlanc, a vállalat egyik szóvivője egy blogbejegyzésben.

Windows 7-et használ, vagy hamarosan be kívánja vezetni a vállalatok 75 százaléka, állítja Redmond. A Microsoft szerint a javuló világgazdasági kilátások is segítik az eladásokat, hiszen ne feledjük, hogy a boltokban kapható új PC-k döntő többségénél még mindig találkozunk a Windows előre telepített változatával.

Az IDC becslése szerint az idei évben mintegy 355 millió személyi számítógép talál majd gazdára, ami azt jelenti, hogy naponta durván egymillió PC-t értékesítenek a világon. Ennek ismeretében már nem is meglepő, hogy kilenc hónap alatt 150 millió Windows 7 kelt el.

Mindeközben a Microsoft továbbra sem pihen, és olyan fejlesztésekkel kívánja még érdekesebbé tenni felhasználói számára a platformot, mint a nemrég megújult Messenger. A csevegőprogrammal már akár HD-s videotelefonálást is lehet folytatni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés