Connect with us

technokrata

File-cseréért fizetik

Laptop

File-cseréért fizetik

Hivatásos besúgót keres a Warner Brothers.

Ha nem tudod szemtől szembe legyőzni, kerülj be a sorai közé – nagyjából ezt a mottót szem előtt tartva adta fel nemrég álláshirdetését a hollywoodi filmstúdió. A WB ugyanis – növekvő profitja ellenére – úgy véli, hogy a szerzői jogok megsértése kapcsán a kiadók és az internetezők között létrejött „háborúban” vesztésre áll, ezért szánta el magát a merész lépésre. 17.500 fontos fizetés ígéretével keresi azt az ideális jelöltet, aki kiismeri magát a file-csere világában, és képes bennfentes információkat megszerezni a Warner Brothers számára.

A leírás szerint a leendő WB-alkalmazott naprakész kell legyen a szerzői jogok megsértésével kapcsolatos tartalommegosztásokhoz köthető IRC szobákban történő eseményekkel, file-megosztó fórumokkal és egyéb site-okkal. Külön kiemeli a hirdetés a magánsite-okon levő hozzáférések „karbantartását”, ami valószínűleg „hivatalból” engedélyezett le- és feltöltést jelent; a P2P elven működő rendszerek adatmozgási arányának szinten tartásáért.

Mindössze a hónap végéig érvényes az álláshirdetés, ebből következően valószínűleg komoly érdeklődés mutatkozott a Warner Brothers ötletére. Annak ellenére, hogy „számítástechnikával kapcsolatos” végzettség szükséges az állás betöltéséhez, így ez lehet a világon az első olyan munka, ahol diploma kell a file-cseréhez. Ami, valljuk be, mulatságosan hangzik 🙂Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu