Connect with us

Hirdetés

technokrata

Samsung laptop, Google operációs rendszerrel

Laptop

Samsung laptop, Google operációs rendszerrel

Google Chrome OS, ARM-alapú processzor, nagyon hosszú akkumulátoros üzemidő – paradigmaváltást ígér a távol-keleti gyártó.

Bejelentette Google Chrome operációs rendszert használó noteszgépek létrehozására irányuló terveit a Samsung Electronics. Több legyet üt egy csapással a vállalat a tervezett smartbook kiadásával: nem csak a Windows/Linux/Mac operációs rendszerektől eltérő megközelítés fogadtatását teszteli a masinával, hanem az ARM-alapú hordozható számítógépek iránti igényt is.

Chrome OS a Samsung laptopján (képünk illusztráció)

A vállalat közlése szerint 10,1 colos LED-es kijelzőt kap majd a masina, illetve 2 GB-nyi memóriát. Háttértárának kapacitása 64 GB – és biztos, hogy ez utóbbi SSD lesz. A Google ugyanis határozottan kijelentette a Chrome OS bemutatásakor, hogy az operációs rendszer nem fogja támogatni a mágneses adattárolásra alapuló merevlemezeket.

3G- és Wi-Fi-képes lesz a Samsung leendő laptopja, ami alapkövetelmény a Chrome OS-nél. A rendszer ugyanis komolyan optimalizált a folyamatos Internet-kapcsolathoz, mondhatni, csatlakozás nélkül közel használhatatlan. Számos olyan „alkalmazást” tartalmaz, ami tulajdonképpen webes szolgáltatás, és mint ilyen, működéséhez létfontosságú a „felhőhöz”, vagyis az Internethez való kapcsolódás.

De térjünk vissza a „vasra”. A vállalat állítása szerint rekord sokáig fogja bírni egyetlen akkumulátortöltéssel: 12 órás működésre számíthatunk. Többek között a fenti hardverelemeken túl a már említett ARM-alapú processzor okán: habár pontosan nem lehet tudni, mi fogja meghajtani a noteszgépet, valószínű, hogy a Qualcomm Snapdragon 1,5 GHz-es CPU-ja dolgozik majd benne. Ennek már csak azért is nagy a valószínűsége, mert a lapka a Samsung saját gyárában készül.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés