Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Intel Itanium processzor

Laptop

Új Intel Itanium processzor

Az Itanium 9300-as sorozata elődje teljesítményének több mint kétszeresét kínálja.

A kétmilliárd tranzisztorból felépülő négymagos Itanium 9300 processzoronként nyolc utasításszállal (a javított Intel Hyper-Threading technika révén), több gyorstárral, akár a rendszeren belüli chip összeköttetések (Intel QuickPath Interconnect technológia) sávszélességének nyolcszorosára emelkedésével, ötszörös memóriasávszélességgel, és hétszeres memóriakapacitással és a szabványos DDR3 modulok támogatásával rendelkezik.

A korábban Tukwila kódnéven ismert processzor fejlett hardveres hibaellenőrző architektúra (machine-check architecture) a hibák kezelését koordinálja a hardver, firmware és az operációs rendszer között. Az Intel virtualizációs technológiájának második generációját alkalmazza. Az Intel 7500 chipset közvetlenül képes I/O eszközöket egyes virtuális gépeknek dedikálni.

Az Intel Itanium 9300 sorozatra épülő rendszerek binárisan kompatibilisek lesznek a meglévő szoftverekkel, és teljesítménybeli növekedést képviselnek mindenféle további szoftveres optimalizáció nélkül is. A Poulson kódnéven ismert következő generációs Itanium processzor egy fejlett többmagos architektúrát hoz majd magával. A további, fejlesztés alatt álló Itanium processzorokat foglalat és bináris kompatibilitással tervezik a 9300-as sorozatra épülő szerverekkel és szoftverekkel. A cél, hogy a teljesítményt és kapacitásokat az egyes hardverek cseréjével lehessen növelni a szoftver újrafordításának szükségessége nélkül.

Az órajelek és tápfeszültségek dinamikus optimalizálása lehetővé teszi, hogy csökkenjen a fogyasztás, mikor a terhelés alacsony, és maximalizálható legyen a teljesítmény, ha szükséges. Az úgynevezett Demand-based switching, amely az Intel mobilprocesszorokban régóta ismert SpeedStephez hasonlatos, csökkenti az órajelet, ha alacsony a kihasználtság, míg az Intel Turbo Boost képes akár a gyári érték fölé is pörgetni a processzormagot, ha sebességre van szükség, de a fogyasztás nem érte még el a plafont.

Intel Xeonnal közös elemek
Az Itanium 9300 processzorsorozat és a Nehalem EX kódnéven ismert Intel Xeon processzorok számos platformelemen osztoznak, beleértve a QuickPath összeköttetéseket, az Intel Scalable Memory Interconnectet, és az Intel 7500 Scalable Memory Buffert (hogy ki lehessen használni az iparilag szabványos DDR3 adta előnyöket), és az I/O hubot, amely a 7500-as chipset.

Az Intel Itanium 9300 processzorok ára nettó 946 és 3838 dollár közé esik ezerdarabos rendelés esetén. Az első szerverek szállításai várhatóan 90 napon belül megindulnak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés