Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop

Plextor SSD-k

Az optikai meghajtóiról méltán híres vállalat a memóriaalapú adattárolás felé kacsintgat.

Bejelentette SSD értékesítésre vonatkozó terveit a Plextor, méghozzá elég szoros határidővel: az elképzelés szerint az idei év februárjában már meg is kezdené az első példányok leszállítását. Ezzel kicsit szakít hagyományaival a cég, hiszen neve ugyan régóta ismert a számítástechnika terén, de eddig főként optikai meghajtókat gyártott. Ugyanakkor, látva az SSD-ken realizálható magas profitrátát (szemben a CD/DVD meghajtókon elérhetővel), annyira azért nem meglepő, hogy ringbe szállt a vásárlók kegyeiért a Plextor. Az újabb szereplő pedig segíthet a háttértárak árának további letörésében.

Térjünk rá a konkrétumokra! A Plextor első generációs SSD-i 64 és 128 GB-os kapacitással jelennek majd meg, és természetesen 2,5 colos méretben kínálják magukat, így asztali és mobil számítógépekben egyaránt használhatók lesznek. Soros ATA II csatolófelülettel bírnak, de sebességükről egyelőre semmi bizonyosat nem tudni. A gyártó annyit árult csupán el, hogy a „Plextor egyedi, Wear Leveling algoritmusát” alkalmazzák, ami „megakadályozza a meghajtó teljesítményének csökkenését és megnöveli élettartamát”. Nagyon valószínű, hogy a Corsair és az OCZ Technology után a Plextor SSD-i is támogatni fogják a Trim utasítást (bővebben itt).

Az első generációs memóriaalapú háttértárolók a Dell gépeiben biztosan fel fognak tűnni, mivel az amerikai gyártó minősítési tesztjén már átmentek. Emellett az OEM-eket veszi célba a vállalat. Az értékesítésen túl már vannak tervei a termék továbbfejlesztését illetően is: nyárra ígérik a második generációs SSD-k megjelenését, melyek a Marvell vezérlőjére és a Toshiba NAND flash memóriájára fognak épülni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés