Connect with us

technokrata

Drágulni fognak a winchesterek

Laptop

Drágulni fognak a winchesterek

Emelkedni kezdett az asztali PC-kbe szánt merevlemezek ára.

A noteszgépek idén is kihúzták a bajból a PC-ipart: a hordozható masinák eladásai lendületesem emelkedtek. Előre látta ezt a merevlemezgyártó ipar, ezért a 2,5 colos winchesterek gyártására alaposan ráfeküdtek. Ennek köszönhetően az idei évben nem is alakult ki komoly készlethiány, azaz a mágneses háttértárolók árai nagyjából stabilan maradtak.

Legalábbis a laptopokba szánt példányoké. Az asztali modelleknél ugyanis nem várt módon indult be az igények számának emelkedése, és ez meglepte a tajvani gyártókat, számolt be kutatásainak eredményéről a Digitimes. A Western Digital, a Seagate, a Hitachi, a Toshiba és a Samsung Electronics a 2,5 colos winchesterek termelését ugyan felfuttatta, de az asztali és szerverekbe készített merevlemezekét nem (eléggé).

Jelenleg a WD és a Seagate uralja a desktop piac javát: ez a két gyártó tudhatja magának a 3,5 colos egységek globális eladásainak 80 százalékát. Azonban mivel a laptopokra koncentráltak, nem bővítették kellő mértékben az asztali winchesterek gyártókapacitását. Elemzők szerint ez azzal fog járni, hogy a következő év közepére érezhető hiány fog beállni ezekből a készülékekből, aminek árfelhajtó hatása lesz.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés