Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyorsított Windows 7 élmény

Laptop

Gyorsított Windows 7 élmény

Optimalizálással még gördülékenyebb W7 használatban lehet részünk.

Habár a Windows 7 elődjénél, a Windows Vistánál sokkal jobban bánik az erőforrásokkal – vagyis hamarabb betöltődik, kevesebb memóriát foglal, nem terheli annyira a processzort -, van még hova fejlődni. Egy kis optimalizálással további teljesítményt lehet kicsikarni az operációs rendszerből. Azoknál a konfigurációknál, ahol a gyártó ezt megtette, az Enhanced Experience tanúsítvány garantálja a jobb teljesítményt.

Az egyik ilyen vállalat a távol-keleti Lenovo, amely a Microsofttal együtt fejlesztette ki a fent említett tanúsítványt. A Lenovo legtöbb Windows 7-es számítógépét a Lenovo Enhanced Experience rendszer követelményeinek megfelelően optimalizálta. „Három éven át a Lenovo és a Microsoft mérnökei azért dolgoztak, hogy az ezzel az operációs rendszerrel felszerelt gépek még jobban működjenek, gyorsabbak, stabilabbak és biztonságosabbak legyenek.” – mondta el Rory Read, a Lenovo elnöke és operatív igazgatója – „Az alapoktól építettük fel a hardver és szoftverek integrációját. Ennek eredményeként újat alkottunk az érintésérzékelésen alapuló technológiában, javítottuk a sebességet és a teljesítményt, valamint temérdek egyéb fejlesztést végeztünk el.”

A Windows 7 Lenovo Enhanced Experience matrica számos Think- és Idea-terméken megjelenik majd. Az Idea termékeken mind a rendszer indításának, mind leállításának ideje csökken, – nem optimalizált gépekhez viszonyítva – az előbbi több mint 30 százalékkal, utóbbi pedig közel a felére. Az EE logóval ellátott Idea gépek olyan grafikus kártyát tartalmaznak, amely a HD-kódolás terhének nagy részét leveszi a processzor válláról, így a Full HD felbontású (1920×1080 pixeles felbontású) videók is szaggatásmentesen játszhatók le rajta és kódolhatók is. A OneKey Rescue System 7.0 és a Lenovo Rescue System 3.0 által kétszer gyorsabb az archiválás és visszaállítás, mint az előző verzióknál. Ezenfelül a vírusirtó program egy gombnyomással elindítható még az operációs rendszer betöltése előtt.

Egyes Windows 7-tel szerelt Think számítógépek 56%-kal gyorsabban indulnak el, mint XP-t vagy Vista-t futtató társaik, és alig 5 másodperc alatt kikapcsolódnak. Ezenfelül, a Think számítógépeken az összteljesítményt javító ThinkVantage Technológiák állnak a felhasználók rendelkezésére. Az Enhanced Experience-szel felszerelt ThinkPad X200 Tablet és egyes T400s laptopok érintőképernyős kijelzővel érkeznek. A különböző hardver beállítások elérését a Lenovo SimpleTap névre keresztelt funkciója is segíti. Csupán két kattintás a képernyőre és előugrik a speciális alkalmazás, amellyel ki- és bekapcsolható a Wi-Fi, a ThinkLight és a mikrofon, megjeleníthető a kamera előnézeti képe, lenémítható a gép hangszórója, állítható a hang- és a fényerősség, lezárható a képernyő és készenléti állapotba állítható a gép. Az alkalmazás ikonjait kedvünk szerint rendezhetjük a képernyőn. Ha ki akarunk lépni a SimpleTap alkalmazásaiból, elég a képernyőt bárhol egyszer megérinteni és visszatérhetünk a munkához.

A Lenovo Enhanced Experience számos Think- és Idea-termék – beleértve a ThinkPad T400S, R400, X200, X200 Tablet és IdeaPad U350 notebookot, ThinkCentre A58 és M58 asztali számítógépeket, valamint a ThinkStation S20 és D20 munkaállomásokat – esetében lesz elérhető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés