Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyen Microsoft Office

Laptop

Ingyen Microsoft Office

Kimúlik a Microsoft Works.

Office Starter 2010 – ezt a nevet kapta Redmond „új” irodai alkalmazáscsomagja, melynek különlegessége, hogy szakít a Microsoft eddigi üzletpolitikájával. A „normál” Office lecsupaszított változata ugyanis ingyenesen kerül a felhasználókhoz. Erre az elmúlt 20 évben nem volt példa – a teljes tudású változatnál kevesebbet felmutató Works mindig is fizetős volt. A Microsoft az egyre inkább előretörő konkurencia (Google Docs, OpenOffice.org) miatt kényszerült megtenni ezt a lépést.

Isten veled, Works?

Lássuk a részleteket! Az Office Starter 2010 azért használható díjmentesen, mert úgynevezett ad supported (csúnyábban: adware) licencű. Eszerint a szoftver(eke)t használók képernyőjén reklámok jelennek meg, amiből Redmond ellentételezni próbálja kieső bevételét. Az alkalmazáscsomag egyébként korlátlan ideig használható, viszont csak új PC-ken, előre telepített formában jelenik meg, külön letölteni nem lehet. Amennyiben a felhasználó úgy dönt, hogy nem kér a továbbiakban a reklámokból, akkor – természetesen némi pénzösszeg kifizetését követően – frissíthet a teljes verzióra.

Mit kínál a Starter változat? Leegyszerűsítve két funkcióval rendelkezik: a Word Starter felel majd a szövegszerkesztési feladatok ellátásáért, míg az Excel Starter táblázatkezelő funkciókra képes. Redmond beszámolója szerint az átlagos user által a programok megszokott változataiban használt összes funkciót megtaláljuk majd bennük, de néhány extra lehetőség kimarad. Ezen felül semmi egyebet nem kapunk – nem jár Outlook, OneNote és PowerPoint sem az Office Starter 2010-hez. Az alapvető irodai feladatokat azonban ezzel a csomaggal is el lehet látni.

Persze, még mindig kérdés, hogy az ember miért használjon reklámokat megjelenítő alkalmazást, amikor létezik szintén ingyenes, zavaró momentumoktól mentes alternatíva is a nyíltforrású piacon.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés