Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csúszik a Windows 7 megjelenése?

Laptop

Csúszik a Windows 7 megjelenése?

Kritikus, egyes vélemények szerint potenciálisan végzetes hibára akadtak a Microsoft vadonatúj operációs rendszerében.

A Windows 7 RTM Build 7600.16385 verziójában nemrég nagyon komoly hiányosságra bukkantak. Egy hiba révén ugyanis pár pillanat alatt térdre kényszeríthető az operációs rendszer. A chkdsk.exe-ben rejlő hiányosság bizonyos esetekben memóriaszivárgáshoz vezethet. Ez pedig azzal jár, hogy alig pár másodperc alatt a program gyakorlatilag „felzabálja” a szabad memóriát (szinte teljesen függetlenül a RAM kapacitásától), majd emiatt lefagy a W7.

A 32 és 64 bites Windows-okat egyaránt érintő hiba akkor jelentkezik, amikor valaki a fenti, merevlemez-ellenőrző eszközzel nem az elsődleges – azaz nem bootolható – winchesterét kívánja leellenőrizni. A „/r” kapcsolóval kiegészített parancs során azonban nem olvasásra és ellenőrzésre kerülnek az állományadatok, hanem bekövetkezik a fent leírt jelenség. Ennek során pedig előtűnik a régen annyira ismert, de a Windows XP óta egyre ritkábban jelentkező Kékhalál (Blue Screen of Death, BSoD), számolt be az Infoworld a problémáról.

Redmond szerint chipset driver problémáról van szó, de az Infoworld által végzett legújabb Intel driverkészlet és a VMware virtualizált chipset driverek tesztjei azt mutatják: más áll a háttérben. Ráadásul, a legújabb értesülések szerint az NTFS meghajtók nem csak a Windows 7 alatt okozhatnak memóriatelítődést, hanem a Windows Server 2008 R2-es változata alatt is. Emiatt egyes tesztelők szerint az sem kizárt, hogy csúszni fog a Microsoft legújabb operációs rendszerének megjelenése.

A szoftverfejlesztő a kezdődő hisztériát látva igyekezett gyorsan cáfolni, hogy ilyesmire készülnének. A hibát megvizsgálva Steven Sinofsky, a Windows részleg vezetője úgy nyilatkozott, hogy nem sikerült előállítaniuk az ominózus jelenséget, így a Microsoftnál egyelőre nem tudnak konkrétumot mondani egy esetleges javításról.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés