Connect with us

Hirdetés

technokrata

Netbookok, majd´ 12 collal?

Laptop

Netbookok, majd´ 12 collal?

A legnagyobb legkisebbek.

Közismerten kompakt és könnyű kialakításuk miatt népszerűek a legkisebb laptopok; a külön kategóriát alkotó netbookokat elsősorban emiatt, no és persze alacsony áraikért kedvelik a vásárlók. A trendet az Asus Eee PC-eje nyitotta meg tavaly ősszel, ám akkor még csupán 7 colos kijelzőket kínáltak a piacra elsőként belépő vállalatok.

A netbookok evolúciója egyfajta kettős, egymás ellenében ható kényszer között zajlott, zajlik: mi az a méret, ami már elég nagy a viszonylag kényelmes használathoz, ugyanakkor még mindig mobil marad vele a számítógép? Erre keresik a választ a vállalatok, akik folyamatosan egyre nagyobb és nagyobb kijelzőkkel rukkoltak elő: a 8,9 colos képátlójú folyadékkristályos kijelzők után piacra kerültek a 10 colos masinák is. És még nincsen vége…

Azt rebesgetik ugyanis a távol-keleten, hogy a Dell nemrég nagy mennyiségre vonatkozó rendelést adott le a Chunghwa Picture Tubes nevű tajvani vállalatnak, 11,6 colos kijelzők leszállítására. Ez a méret szinte biztosan nem „hagyományos” laptopok számára készül majd, így marad a kézenfekvő válasz, hogy az amerikai cég még eggyel emeli a „netbook tétet”. A Display Taiwan 2009 nevű rendezvényen kipattant információ mellett az Engadget azt is tudni véli, hogy a Samsung is érintetté vált az üzletben. Kíváncsian várjuk az első „óriás” netbookokat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés