Connect with us

technokrata

Cebiten buktak le a szoftverhamisítók

Laptop

Cebiten buktak le a szoftverhamisítók

Hamis Nav N Go szoftvereket foglaltak le a hannoveri kiállításon.

Az IPR Consulting munkatársai célzott ellenőrzéseket végeztek a Cebit 2009 hannoveri kiállításon, mivel a kockázatelemzés során olyan jelenségek mutatkoztak, miszerint több cég is hamis navigációs szoftvereket fog kínálni. Végül az idei kiállításon három esetben intézkedtek a német hatóságok hamis Nav N Go navigációs szoftverek miatt. Az egyik kínai cég a Nav N Go Kft. leányvállalatának, az NNG Global Services-nek standjától alig pár méterre iGO My way-ként hirdette magát, valamint a termékeit is, amelyekről bebizonyosodott, hogy hackelt szoftverek. A kínai állampolgárok a vásárlók megkeresésére a zsebükből varázsolták elő a tört iGO My way szoftvereket. A kereskedőknek nem csak a tört szoftverek forgalmazásáért kell felelniük, hanem a Nav N Go Kft. védjegyeinek megsértése miatt is.

Egy másik standon a kereskedők a legnagyobb meggyőzőerővel beszéltek arról, milyen jó kapcsolatot ápolnak a Nav N Go Kft-vel. Minden komolyabb érdeklődőnek kínálták az általuk gyártott GPS készülékeket, a szoftverekre pedig egyedi árajánlatokat kínáltak – elmondásuk szerint a Nav N Go-val való egyeztetés után. A szoftverfejlesztő cégnél azonban soha nem halottak erről a cégről, a vizsgálatok pedig bebizonyították, hogy tört iGO My way szoftvereket kínálnak eladásra.

Szintén kínai székhelyű volt az a cég is, ahonnan nemcsak a készülékekből, hanem az asztalon lévő jegyzettartóból is kerültek elő tört iGO My way navigációs szoftverek. A kereskedők ebben az esetben is a Nav N Go–val való kiváló kapcsolataikról győzködték a vásárlókat, amiből semmi sem volt igaz.

A német hatóság végrehajtást rendelt el az érintett cégek standján, ahol lefoglalták az iGO My way-re hasonlító képekkel ellátott posztereket, prospektusokat és a hamis szoftvert futtató készülékeket is. Az egyik cégnél a súlyos jogsértés miatt a stand bezárását is elrendelték.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin