Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vistáról Windows 7-re, ingyen

Laptop

Vistáról Windows 7-re, ingyen

Hogyan upgrade-delhetünk a Microsoft jelenlegi operációs rendszeréről a hamarosan megjelenő, következő változatra?

A Tech Arp kiderítette, hogyan tervezi Redmond a Windows 7-re való frissítés folyamatát. Állításuk szerint megszerezték a „The Microsoft Windows 7 Upgrade Program Rev. 2.1” dokumentumot, amelyben a szoftverfejlesztő vállalat összefoglalta a témával kapcsolatos elképzeléseit. Az ott leírtakra alapozva most úgy tűnik, hogy a július 1-e után vásárolt Windows Visták upgrade-elhetők lesznek a Windows 7-re, függetlenül attól, hogy ez utóbbi mikor jelenik meg a piacon.

Milyen feltételek mellett mehet ez végbe? Nem lehet majd 32 bites változatról 64 bitesre váltani; és mindössze három Vista verziót lehet frissíteni. A Windows Vista Home Premium felhasználók Windows 7 Home Premiumra válthatnak majd, a Vista Business-t vásárlók Windows 7 Professionalre, míg a Vista Ultimate-et beszerzők Windows 7 Ultimate-re.

Miért van szüksége erre a Microsoftnak? Azért, mert el akarja kerülni a Windows Vista értékesítésének drámai visszaesését. Mivel már néhány hónapja azzal van tele a média, hogy még idén érkezik az új, teljesítmény szempontjából igencsak jól sikerült Windows 7, a még mindig Windows XP-t használók közül egyre többen gondolhatják úgy, hogy inkább nem vesznek Windows Vistát, hanem kihúzzák a következő operációs rendszer megjelenéséig. Redmond viszont nem szeretné, ha emiatt megzuhannának a bevételei, ezért kínálja fel az upgrade lehetőségét.

Tegnap hivatalosan is reagált a kiszivárgott információkra a Microsoft, melynek során nem erősítette meg a fenti értesüléseket (de nem is cáfolta azokat).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés