Connect with us

Hirdetés

technokrata

150 kilogrammot is kibíró laptop

Laptop

150 kilogrammot is kibíró laptop

A Fujitsu Siemens új termékei között extrém képességekkel bíró modellek is helyt kaptak.

Évértékelő és jövőbenéző sajtótájékoztatót tartott tegnap a német-japán vállalat hazai leánya a harmadik kerületben. „A Fujitsu Siemens Computers Kft. egyszerre vezet be a magyar piacra 25 új, innovatív megoldásokban bővelkedő és a legújabb formaterv szerint épített üzleti, tábla és ultra-hordozható noteszgépet, valamint asztali számítógépet.” – jelentette be sajtótájékoztatón Poros Gábor ügyvezető igazgató. Poros, mielőtt az egyes termékek ismertetésére sor kerülhetett volna, tájékoztatta az újságírókat a vállalat sorsáról: a Siemens jövőre kiválik a közös vállalatból, és az csak a Fujitsu égisze alatt folytatja pályafutását. A váltás előreláthatóan április elején történik majd meg. Ezzel igazolást nyert, hogy a nagy kínai vetélytárs nem száll közvetlenül be a cégbe: a Lenovo helyett csak a japán tulajdonos rendelkezik a vállalat felett. Az ügyvezető igazgató azt is elárulta, hogy a jól ismert Fujitsu Siemens Computers név meg fog változni, de a Siemens kiválását követő egy évben még használni fogják a márkát.

Visszatérve a termékbejelentésekre: a vállalat ebben az évben jelentette be fennállása óta a legtöbb új termékét, megoldását és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokat. Emellett megkezdődött a gyökeresen új dizájn-koncepció alapján épített IT eszközök értékesítése. Idén is növekedett a közép és felsőbb kategóriába tartozó termékek értékesítésének részaránya. A nagyteljesítményű grafikus munkaállomásokból pedig idén idáig több mint kétszer annyit vásároltak Magyarországon, mint 2007-ben.

Esprimo Q5030

A sajtótájékoztatón Tőke László Ottó vezető termékmenedzser a már hozzáférhető 25 új üzleti notesz- és táblagépről (melyek közül nemsokára bővebben is foglalkozunk), valamint asztali kliensről elmondta, hogy azok mindegyike az új, egységes vállalati dizájn-koncepció jegyeit viseli. Az összes mobil termékhez rendelhető opcionális, integrált, nagy sebességű 3G/UMTS. Opcionális megbízhatóság-fokozó jellemzőik köre is gazdag, beletartozik például a folyadékálló billentyűzet, a merevlemez-meghajtó adatait védő ShockSensor és a különféle biztonsági jellemzők (a jogosulatlan hozzáférést megakadályozó ujjlenyomat-érzékelő vagy integrált SmartCard olvasó). A Fujitsu Siemens Computers noteszgép családjaihoz kidolgozott egységes koncepció jegyében a gépek különböző komponensei (pl. a portreplikátor, az AC-adapter, a modulok) csereszabatosak egymással és a termékcsalád minden gépéhez használhatók. Az elhangzottak szerint a magnéziumötvözetű fedlapnak köszönhetően bizonyos hordozható számítógépek akár 150 kilogrammos tömegű terhelést is kibírnak.

Stylistic ST

Az asztali kliens és kijelző termékek legfontosabb jellemzőjeként azt emelte ki, hogy minden termék magán viseli a cég által a kezdetek óta képviselt „zöld koncepció” fő jegyeit: mint a gyártás és a logisztika során környezetbarát anyagok és technológiák felhasználása, az energiahatékony üzemeltetés, valamint a termékek újrahasznosítása. A 2008 novemberétől ezen környezetbarát elvek alapján gyártott termékeket a vállalat „green IT” logóval jelöli.

Lifebook T5010

Szót kell még ejteni az üzleti kliensek mindegyikére jellemző új formatervről. A dizájn lényege a külső és a belső (Core & Shell) megkülönböztetése: a fekete alap tartalmazza a portokat és az interfészeket, míg a prémium ház antracit színt kapott. A Fujitsu Siemens Computers teljes üzleti portfoliójában egységes dizájn a márka felismerhetőségét is javítja. A cég belső „akciócsoportja” által az elmúlt két évben kifejlesztett formai jegyek a felhasználók esztétikai preferenciáit követik, és összhangban állnak a Fujitsu Siemens Computers otthoni termékeinél közelmúltban bevezetett dizájn-koncepcióval.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés