Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan turbózzuk fel az olcsó laptopokat?

Laptop

Hogyan turbózzuk fel az olcsó laptopokat?

Netbook tuning hivatalosan.

Vitathatatlan, hogy az idei év a számítógépek tekintetében a kicsi laptopok bűvöletében telt – még külön kategória-elnevezést (netbook) is kaptak. Könnyű hordozhatóságuk ellenére azonban van egy komoly hátrányuk: teljesítmény szempontjából nem versenyképesek az átlagos noteszgépekhez viszonyítva. Igaz, hogy nem is 1080p-s videók nézésére és Crysis futtatására találták ki őket, mégis, előfordul, hogy az olyan feladatok végrehajtása során, mint a böngészés, e-mailolvasás, dokumentumszerkesztés, jól jönne egy kicsivel több erő.

Nos, ezt ismerte fel az MSI nemrég: a vállalat saját, Wind nevű netbookjához adott ki nemrég BIOS-frissítést. A hivatalos oldalról letölthető, 1.09-es verziószámú update azt ígéri, hogy telepítésével egyszerű overclockra nyílik lehetősége a felhasználónak: az Fn+F10-es billentyűkombináció lenyomásával érhető el az alapértelmezettként meghatározott tempó 8, 15 vagy 24 százalékkal való túlhajtása. De csak akkor, ha kis masina nem akkumulátoros üzemmódban dolgozik, hanem csatlakoztatva van az elektromos hálózathoz.

Az első felhasználói vélemények szerint a frissítést követően, a megemelt teljesítmény mellett sem melegszik jelentősebben a Wind – kipróbálása azonban mindenkinek csak saját felelősségvállalás mellett ajánlott.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés