Connect with us

Hirdetés

technokrata

Frissített BS2000/OSD mainframe operációs rendszer

Laptop

Frissített BS2000/OSD mainframe operációs rendszer

A felhasználók már egyszerre élvezhetik napjaink IT-infrastruktúra technológiájának előnyeit a nagygépekre jellemző megbízhatósággal és nagy tranzakciós teljesítménnyel.

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta BS2000/OSD mainframe operációs rendszere 8.0-ás változatát. A felhasználóknak kínált főbb előnyök közül említést érdemel az egyszerűsített rendszerfelügyelet, a minimális kezelői beavatkozást igénylő üzemeltetés, az új SQ üzleti szerverek támogatása, a kibővített és továbbfejlesztett tárolóintegrációs képességek, valamint a gyorsabb adatmentést támogató fejlesztések. Az operációs rendszer összes innovációja megfelel a nemzetközi szabványoknak. A szabványok támogatását alapkövetelményként állították a BS2000 rendszerfejlesztői elé, hogy a felhasználók maradéktalanul élvezhessék napjaink IT-infrastruktúra technológiájának előnyeit, és közben a nagygépekre jellemző megbízhatóságról és nagy tranzakciós teljesítményről se kelljen lemondaniuk. Az új operációs rendszer tesztüzeme 2008 végén indul, kereskedelmi bevezetése pedig 2009-ben várható.

Az S és SX sorozatok mellett az új operációs rendszer a felső kategóriás Intel processzorokkal működő SQ üzleti szervereket is támogatja. A BS2000/OSD V8.0 a Fujitsu Siemens Computers müncheni fejlesztőmérnökeinek nyílt szabványok iránti hagyományos elkötelezettségét tükrözi. A POSIX (Portable Operating System Interface) szabványkészlet támogatása révén a BS2000 fájlrendszerét bármilyen nyílt platformról átláthatóan el lehet érni az NFS (Network File System) Internet-szabvány használatával.

A 8.0-ás változat tökéletesen integrálja az LTO-4 szalagmeghajtókat és támogatja az LTO-4 meghajtó-titkosítási funkcionalitást. (A Linear Tape Open, azaz LTO a kazetta és a meghajtó szabványa). A merevlemez bemenetének és kimenetének optimalizálásával az új operációs rendszer nagy sebességű hozzáférést nyújt a meglévő online és nearline perifériákhoz, és az EMC új FibreCAT CX tárolórendszereivel is szorosabban integrálható. A Fujitsu Siemens Computers a használat egyszerűsítésére is vezetett be új jellemzőket: a rendszerkomponensek és a felhasználói szoftver például könnyebben tudnak e-maileket generálni a rendszerüzemeltetés során.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés