Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM: 25 éves a DB2

Laptop

IBM: 25 éves a DB2

Az IBM első, kereskedelmi célokra használható relációs adatbázis rendszere, a DB2, most szombaton ünnepelte 25. születésnapját.

Az elsősorban nagyvállalatok részére készült adattároló rendszert IBM kutatók alkották meg, akik a digitális adatok tárolására és kezelésére egy olyan struktúrát szerettek volna kialakítani, amely megszabadítja az alkalmazásfejlesztőket az adatkezelés gondjaitól. A fejlesztés azonban ennél sokkal többet hozott. A relációs adatbázis kifejlesztésével a szoftverek egy teljesen új és befolyásos generációja született meg.

A DB2 és a relációs adatbázis koncepciója vált uralkodóvá az információtárolásban, és a mai napig ezt használják a világ számos nagyvállalatánál, termelési, logisztikai és személyi adatok tárolására. Jó példa erre, hogy a világ 25 legnagyobb bankja közül 25, a világ 10 legnagyobb biztosító társasága közül pedig 9 DB2-t használ.

Mára a DB2 amellett, hogy a Kék Óriás egyik legnépszerűbb önálló terméke maradt, az IBM Information Management szoftver portfolió egyéb részeinek kulcsfontosságú eleme. Ilyenek az adattárolás, üzleti hírszerzés, tartalom és iratkezelés, információ integrálás és master adatkezelés.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés