Connect with us
Hirdetés

technokrata

Sikeres a Linux-Windows együttműködés

Laptop

Sikeres a Linux-Windows együttműködés

Úgy tűnik, kiállja az idő próbáját a Novell és a Microsoft „kibékülése”.

A Novell bejelentette, hogy a Microsofttal együttműködve olyan Linux-felügyeleti megoldásokat fejleszt, amelyekkel a vegyes informatikai környezetek egyszerűbb felügyeletét biztosítja a felhasználók számára. A Microsoft és a Novell meglévő technológiai együttműködési megállapodásukra alapozva iparági szabványokkal és nyílt forráskódú összetevőkkel járulnak hozzá a felügyeleti képességek szabványosításához.

„A Microsoft felhasználja, valamint kibővíti az OpenPegasus projekt általános információmodell-objektumkezelőjét (Common Information Model Object Manager – CIMOM) és olyan együttműködési szolgáltatókat is biztosít a nyílt forráskód közösségnek, amelyek amellett, hogy összegyűjtik a felügyeleti adatokat, elérhetővé teszik azokat a felügyeleti szolgáltatások számára.” – mondta Brad Anderson, a Microsoft felügyeleti és szolgáltatási részlegének vezérigazgatója.

Az együttműködés keretében a Novell a Microsofttal közösen bővíti ki a Microsoft Management Summit 2008 rendezvényén bejelentett System Center Operations Manager 2007 Cross Platform Extensions kiegészítést. A Microsoft System Center Operations Manager kiegészítése olyan iparági szabványokat használ, mint a WS-Management, emellett nyílt forráskódú szoftverekkel biztosítja a Linux- és UNIX-rendszerek felügyeletét. A Microsofttal való együttműködésnek köszönhetően a Novell az iparági szabványok és a nyílt forráskódú szoftver segítségével Linux-felügyeleti csomagot fejleszt a System Center Operations Manager 2007 rendszerhez. Emellett a vállalat a ZENworks rendszer-felügyeleti termékek Linux-felügyeleti képességeinek bővítését tervezi a nyílt forráskódú együttműködési szolgáltatók segítségével.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu