Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mennyire okoz problémát az akkumulátorhiány?

Laptop

Mennyire okoz problémát az akkumulátorhiány?

Már látszik a márciusi gyártűz miatti termeléskiesés hatása.

Amint arról mi is írtunk, március elején tűz ütött ki az LG Chem oncsangi gyárában – az üzem komoly részesedést birtokol a notebook akkumulátor gyártás piacán, így egy kimaradás jelentős hatással van az eladásokra. Az illetékesek úgy nyilatkoztak, hogy az érintett gyárban nagyjából 2-3 hónap múlva állhat helyre a termelés. Ez azt jelenti, hogy körülbelül a nyár közepére szűnik meg a most tapasztalható árfelhajtó tényező. És hogy összességében miért nem lesznek jelentősen drágábbak a laptopok? Elemzők szerint azért, mert ismét mélyrepülésben vannak a memóriaárak, ez pedig részlegesen ellensúlyozza az akkumulátorhiány jelentette árnövekedést.

Május elején már látszik, hogy milyen hatással vannak a piacra a történtek. Az Oncsangban gyártott lítium-ionos telepek legnagyobb felvásárlói, mint az Asus és a Quanta, ugyan megérezték a kisebb készletek árfelhajtó hatását, de összességében nem befolyásolta jelentősen az eladásaikat a tűzeset. Jerry Shen, az Asus vezérigazgatója azt közölte nemrég a nyilvánossággal, hogy több mint 5 millió Eee PC-t tudtak értékesíteni, vagyis a cég egyik legsikeresebb termékére szinte semmilyen hatással nem volt az LG Chem gyárának kiégése.

Ennek ellenére az utánpótlás még mindig nem érte el a kívánatosat – iparági szakértők szerint a harmadik negyedévben szűnik meg véglegesen a tűzeset globális piacra gyakorolt hatása.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés