Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft behódolt a Blu-ray előtt

Laptop

A Microsoft behódolt a Blu-ray előtt

Habár korábban a nagy rivális HD DVD-t támogatta Redmond, végül beadta a derekát.

Annak ellenére, hogy korábban a Microsoft – már a HD DVD bukásának ismerté válása után – elzárkózott a Sony formátumának támogatásától, nemrég mégis fordult a kocka (vagy ha úgy jobban tetszik, gyoztek az üzleti érdekek). Redmond ugyanis áldását adta arra, hogy legújabb konzoljához az e téren nagy riválisnak számító japán vállalat licencére épülo meghajtó készülhessen. Legalábbis a jól értesültek szerint: az Asustek Computer egyik leányvállalata nemrég ilsen irányú rendelést fogadott el az amerikai óriásvállalattól.

Mint kiderült, a Pegatron Technology megbízást kapott Redmondtól olyan Xbox 360 konzolok összeszerelésére, melyekben már Blu-ray Disc (BD)-ROM meghajtó dolgozik. A távol-keleti Digitimes értesülései szerint az elso, ezzel a drive-val szerelt játékgépek még idén, a harmadik negyedévben jelennek meg a piacokon.

Idoközben rekord olcsóvá váltak a konzolhoz készített külso HD DVD-meghajtók: Írországban 10 euróért próbálnak megszabadulni a rajtuk ragadt készletektol a forgalmazók. Nem csoda, hogy ilyen alacsony az ár, hiszen HD DVD korong (akár filmes, akár játék) már nem jelenik meg hozzá – csak a lassan már elfekvonek számító bolti készletekbol szemezgethet az, aki volt olyan balszerencsés, hogy emellett a formátum mellett tette le a voksát. Vagyis tulajdonképpen semmire sem használható – ugyan képes olvasni a DVD-ket a meghajtó, de az Xbox 360 beépített drive-ja szintén rendelkezik ezzel a funkcióval.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés