Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csak óvatosan a Windows Vista SP1-gyel!

Laptop

Csak óvatosan a Windows Vista SP1-gyel!

Inkompatibilitási hibák; a Microsoft leállította a terjesztést.

Hivatalosan csak a Microsoft Developer Network tagjait érinti az eset, de amint arról mi is beszámoltunk pár napja, Redmond legújabb asztali operációs rendszerének első javítócsomagja illegálisan is terjed. Érdemes tehát mindkét tábornak figyelemmel lennie arra a tényre, hogy gondok vannak az SP1-gyel. Egészen pontosan a KB937287-es frissítéssel, számolt be a részletekről Nick White, a Microsoft egyik termékmenedzsere egy blogban. „Amint értesítést kaptunk erről a hibáról, azonnal döntést hoztunk a frissítés automatikus terjesztésének leállításáról, hogy megelőzzük a további panaszokat és kivizsgálhassuk az esetet.” – nyilatkozta White.

Egy pórul járt Windows Vista Ultimate felhasználó arról számolt be White blogjában, hogy a fenti update telepítése olyan mértékben tönkretette a PC-jét, hogy újra kellett formáznia a winchestert, elveszítve ezzel minden állományt, adatot és programot a merevlemezről. Voltak, akiknél a Windows Update arra hívta fel a figyelmet az ominózus frissítés felrakása után, hogy telepíteniük kell azt (holott éppen előtte installálták). White szerint a panaszos bejegyzések ellenére a felhasználói tábor csak egy kis rétegét érinti ez a jelenség.

Annál nagyobb problémát okoz, hogy az SP1 alkalmazásba vétele után számos, főként IT-biztonsági szoftverrel lép fel inkompatibilitási hiba. Például a BitDefender, a Trend Micro és a Zone Alarm egyes programjaival (a teljes lista). Redmond elismerte a jelenség létezését, egyben azt állítva, hogy az alkalmazások zöménél nem okoz gondot az SP1 installálása; de arra bíztatják a felhasználókat, hogy aki hasonlót tapasztal, jelentse a Microsoftnak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés