Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows Vista – akár 50 százalékos gyorsulás

Laptop

Windows Vista – akár 50 százalékos gyorsulás

Némileg ellentmondó hírek láttak napvilágot a Vista első javítócsomagjával kapcsolatban.

Nemrég beszámoltunk már arról, hogy az első tesztek nem sok változást hoztak teljesítmény szempontjából, ami a Windows Vista első service packjét illeti. Ahogy azonban elérte az RC (vagyis Release Candidate) állapotot a javítócsomag, a Microsoft kiadta hivatalos, 17 oldalból álló magyarázatát, melyben részletes(ebb)en leírja, mit változtat meg az SP1. Ez eddig a legteljesebb információ e tekintetben, így akit érdekel, érdemes végignéznie. Mi a teljesség igénye nélkül válogattunk néhányat ezek közül:
– csökkentett sávszélesség-igény hálózati file-megosztások böngészése során
– csökkentett fogyasztás változatlan képernyőtartalom esetén
– 25 százalékkal gyorsabb másolás winchesteren belül; 45 százalékkal gyorsabb másolás távoli, nem Windows Vista rendszer esetén; 50 százalékkal gyorsabb másolás távoli Vista SP1 és helyi Vista SP1 között
– javított válaszadási idő médiaműveletek során
– nagy képek beolvasási idejének kb. 50 százalékkal való csökkentése
– javított Internet Explorer teljesítmény Javascript-intenzív webhelyek esetében
– Windows ReadyBoost technika hatékonyságának növelése
– néhány másodperccel csökkentett leállási idő
– médiaélmény javítása számos, a teljesítményt rontó hiba kiiktatása révén

Emellett még néhány változtatás: DirectX 10.1 támogatása, nagyobb teljesítményű MPEG-2 dekóder, a lefagyások legfőbb okainak megszüntetése, rengeteg (apró) biztonsági változtatás, a 802.11n vezetékmentes szabvány teljes támogatása stb. A részletes lista megtekinthető az alábbi linken.

Nehezít is ugyanakkor a Microsoft: a Service Pack 1 kiadásával két, a biztonsági funkciókat megkerülő trükköt is ellehetetlenít ígérete szerint Redmond. Az egyikkel azt az eljárást utánozták a kalózok, amely a nagyvállalatok számára teszi lehetővé az előaktivált Vista gépek használatát. A másik pedig az a trükk (volt?), melynek révén a próbaidőszakot tolták ki a végtelenbe (és tovább) a cseles, ám a szoftverért fizetni nem akaró internetezők. A próbaidőszak alatt ugyanis nem kell aktiválni az operációs rendszert, ugyanakkor annak minden funkciója bárminemű korlátozás nélkül elérhető.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés