Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mennyibe kerülnek az AMD vadonatúj, Phenom processzorai?

Laptop

Mennyibe kerülnek az AMD vadonatúj, Phenom processzorai?

Hivatalos tájékoztatás az Advanced Micro Devices-tól.

Jönnek a natív négymagos példányok, adtunk hírt pár hete az Intel riválisának őszi lépéséről. Ugyan a Phenom névre keresztelt processzorok indulása nem zökkenőmentes (az ígértnél alacsonyabb órajelen kerülnek az első darabok a boltokba), és eddig azt sem lehetett pontosan tudni, hogy milyen áron juthatunk majd hozzá a gyorsabb típusokhoz. A múlt hét végén aztán az AMD előállt a „farbával”, és bejelentette, hogy a 2008-as év első negyedében piacra kerülő, felgyorsult CPU-k mennyiért lesznek majd megvásárolhatók.

A 2,4 GHz-es, Phenom 9700-as 300, a 9900-as, 2,6 GHz-es frekvencián üzemelő változatok pedig 350 dollár alatti áron vehetők meg. Természetesen ezek az összegek nagykereskedelmi tétel (ezres darabszám) esetén érvényesek; a kiskereskedelmi forgalomban ennél valamivel drágábbak lesznek a processzorok. És habár elsőre drágának tűnhetnek az új négymagosok, azt tudni kell, hogy az AMD-nek gondjai vannak a kihozatallal is: mivel nem két kétmagos lapkát „ragasztott össze” egy tokozásba, hanem natív négymagos példányokról van szó, ezért gyakoribb, hogy hibás mag kerül le a gyártósorról. Ez pedig megdrágítja az előállítást, még annak ellenére is, hogy az AMD kitalálta: a négyből egy nem működő maggal rendelkező példányokat hárommagos processzorként piacra dobja.

Jelenleg már rendelhető állapotban vannak a kicsit lassabb Phenomok: a 65 nanométeres gyártási eljárással készített példányok lassabbika, a 2,2 GHz-es órajelű, 9500-as 251 dollárért, míg a nagyobbik testvér (9600 – 2,3 GHz-es frekvencia) 283 dollárért szerezhető be. Természetesen ezek az árak is ezres tétel vásárlása esetén érvényesek. Emellett kapható még egy érdekes, úgynevezett Black Edition típus is, amely a túlhajthatóságra lett kihegyezve. Erről szóló cikkünk itt olvasható.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés