Connect with us

Hirdetés

technokrata

Winchesterek: a legnagyobb legkisebb

Laptop

Winchesterek: a legnagyobb legkisebb

Minden eddiginél nagyobb tárkapacitású merevlemezt jelentett be a Western Digital.

A múlt héten hivatalos közleményben tudatta a nyilvánossággal a vállalat, hogy a 2,5 colos méretű, noteszgépekbe szánt merevlemezek kapacitását tekintve legnagyobbikával rukkolt elő. Köszönhetően annak, hogy az iparágban először a WD használja ki a 160 GB-os adattároló tányérok lehetőségét ebben a szegmensben, a cég lett az első, amelyik 320 GB-os winchestereket jelenthetett be.

WD Scorpio 320 GB – ezt az elnevezést kapta a modell, melynek lemezei percenként 5400 fordulatot tesznek meg működés közben. 8 MB-nyi cache-sel látták el a Western Digital mérnökei, csatólófelülete pedig soros ATA (SATA-300) lett. Az átlagos késleltetési idő 4,2 ms, állítja a vállalat, míg az olvasási keresési idő átlagosan 12 ms. 850 Mb/s tempóra képes pufferrel rendelkezik, ennek használatával sikerült extrém alacsony szintre leszorítani a fogyasztást. Írás/olvasás közben 2,5 wattot fogyaszt, nyugalmi állapotban 2 wattal is beéri. Készenléti módban pedig még ennek is csupán a töredékét, 0,25 wattot igényel (alvó módban egytized watt szükséges a működéséhez).

Van, amiben nem változott a nagyobb kapacitás ellenére sem a merevlemez. Ahogy a WD más winchesterei, úgy a Scorpio 320 GB is támogatja az IntelliSeek, a ShockGuard és a WhisperDrive technológiákat, melyek a csendesebb, gyorsabb működést hivatottak elősegíteni, illetve a fizikai hatások esetén fellépő terhelést igyekeznek olyan szintre leszorítani, hogy az ne ártson a háttértárolón rögzített adatoknak.

A bejelentés nem paper launch – a modell (WD3200BEVS) már elérhető a vállalat online boltjában. Több notebook-forgalmazó (például az Acer) is bejelentette már, hogy hamarosan ezt az új winchestert is kínálni fogják vásárlóiknak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés