Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes képkereső és -szerkesztő szoftver a Google-től

Laptop

Ingyenes képkereső és -szerkesztő szoftver a Google-től

Letölthető a Picasa legújabb változata.

A számítógépek merevlemezeinek átlagkapacitása az elmúlt pár évben egy-két nagyságrendet növekedett, és ezt a tempót a digitális képek mérete nem igazán követte. Habár részletgazdagságuk a nagyfelbontású digitális fényképezőgépek megjelenésével szintén nőtt, ez nem jelenti azt, hogy ma ugyanannyi átlagos felbontású kép férne fel egy átlagos kapacitással bíró winchesterre. A helyzet ebből a szempontból tovább romlott: fényképekkel, digitális képekkel szinte lehetetlen „betelíteni” a merevlemezt.

A káoszt azonban meg lehet szüntetni, például egy jó képmenedzser szoftverrel. A Google e téren eddig nem nagyon jeleskedett, de nemrég bemutatta új alkalmazását (letöltés), mely a még 2004-ben felvásárolt Picasa termékére épül. A program nagy előnye, hogy nem szükséges rendezett struktúrát kialakítani használatához, az képes a merevlemezen levő összes digitális képet megkeresni – legyen akár egy könyvtárban vagy egy e-mail csatolmányában. A megtalált file-okat aztán egy „kosárba” rendezi, dátum szerinti sorrenddel, amiből a szoftver könnyen és gyorsan képes a felhasználó által támasztott követelményeknek megfelelő képeket kiválasztani.

Eredetileg majdnem 30 dollárba került az alkalmazás, de amióta a Google bekebelezte a fejlesztőcéget, ingyenesen letölthető a termék. Képrendszerező alkalmazáshoz képest meglepően széleskörű tudása van: eszközökkel rendelkezik a színek eredetiségének visszaállításában vagy a vörösszem hatás kiiktatásában. Képes a többször módosított kép egyes változatait külön-külön megjeleníteni, anélkül, hogy egyiket is el kellene mentenie a felhasználónak.

A legújabb, 2.7 Build 37.29-es változat letölthető gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés