Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megkezdődött az átállás a vezetékmentes USB-re

Laptop

Megkezdődött az átállás a vezetékmentes USB-re

Már kaphatók az első hardverek.

Egy hete írtunk arról, hogy a wireless USB megkezdi hódító útját. Az univerzális soros busz vezetékmentes változatára sokat kellett várni, de idén végre elkezdődhet egy újabb vezeték eltüntetése a számítógépek környékéről. Persze addig nem terjedhet el igazán az új standard, amíg az őt támogató eszközök meg nem jelennek a piacon. Ezen segít most a Dell és a Lenovo.

Mindkét vállalat bejelentette ugyanis első olyan noteszgépeit, amik wireless USB-t (is) alkalmaznak. A kínai gyártó Thinkpad T61 és T61p modelljeiben, a Dell pedig Inspiron 1720-as laptopjaiban kínálja a vezeték nélküli csatlakozást. Ennek révén ezek a készülékek más, szintén wireless USB-képes eszközökkel is kapcsolatot tudnak létesíteni – nagyjából egy 10 méteres sugarú körben.

Az Isuppli becslése szerint a nyitóévnek tekinthető 2007-es 15 millió dolláros eladási volumenről 2011-re 2,6 milliárd dollárosra hízik majd a piac. Ez egyben az ezt a standardot alkalmazó elektronikai eszközök mennyiségének robbanásszerű növekedését is feltételezi: idén még csupán 1 milliót, 2011-re azonban már félmilliárd darabot adnak majd el.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés