Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kigyulladó notebookok – már megint

Laptop

Kigyulladó notebookok – már megint

Újabb akkumulátor-visszahívási akciót váltott ki több tűzeset.

Nemrég jelentette be a Toshiba, hogy ismét noteszgép akkumulátorokat kell visszahívnia – a ludas ezúttal is a Sony. A beszámolók szerint az elmúlt 10 hónapban háromszor is lángra kaptak a túlhevülő energiaforrások, ezért döntött úgy a távol-keleti vállalat, hogy lecseréli a még forgalomban levő példányokat, elkerülendő a további tűzeseteket. Ez összesen körülbelül 10 ezer akkumulátort érint.

A legutolsó Toshiba-tűzről mi is beszámoltunk: a vállalat egyik, Sony akkumulátoros hordozható számítógépe 2007. május 24-én kapott lángra, a Toshiba azonnali vizsgálatot rendelt el a Sony-tól, mely megerősítette, hogy a tűz oka az akkumulátor telep volt, ugyanúgy, mint minden olyan megelőző esetben, amikor a laptopok hibás Sony akkumulátorokkal voltak ellátva.

A Sony rossz akkumulátorai azért mehetnek tönkre, mert a gyártás során piciny fémrészecskék kerültek a készülékbe. Ezek aztán működés közben rövidzárat okozhatnak, ez pedig túlhevüléshez, végső esetben öngyulladáshoz vagy robbanáshoz vezethet. Mindez korábban nem látott méretben rázta meg tavaly a notebook-ipart – kiderült, hogy a Sony olyan hibás szériát adott ki ezen eszközökből, melyeket több milliós nagyságrendben terítettek a piacon. Ennek következményeként világszerte durván nyolcmillió energiaforrás került vissza a vállalatokhoz.

Ha kíváncsi, hogyan is néz ki egy lángra kapó, füstölgő noteszgép, akkor a videóért kattintson ide.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés