Connect with us

Hirdetés

technokrata

Darabokban az Asus

Laptop

Darabokban az Asus

Háromfelé válik az Asustek Computer.

Hétfő este jelentette be a távol-keleti vállalat azon terveit, amely a cég feldarabolására vonatkoznak. Eszerint három különálló részleg jönne létre, amely szerkezet a jövő év első napjától bizonyíthatna éles környezetben. A döntéssel egyrészt elkerülheti a vállalat a szerződéses gyártóival való konfliktusokat, másrészt jobban koncentrálhat az egész üzleti csoport növekedési tempójának felgyorsítására.

Természetesen mindez nem jelenti az Asus termékek megszűnését. A vállalat megtartaná az ismert márkaneveket, illetve termékvonalakat, mint amilyenek az alaplapok, videokártyák, noteszgépek és okostelefonok, vagy a szerverek és más kommunikációs eszközök. Az újonnan létrejövő Unihan Technology PC-vel kapcsolatos eszközöket (alaplapok, bővítőkártyák) fejlesztene és gyártana, míg a Pegatron Technology számítógép házakat, különböző modulokat és a nem-PC üzletághoz tartozó fejlesztéseket venné át.

Jonney Shih, az Asustek egyik vezetője szerint: „Úgy véljük, a lépések minden egyes területen segítenek versenyképességünk fokozásában.” Úgy tűnik tehát, hogy az Asus lát fantáziát az Acer hasonló döntésében. Ez utóbbi vállalat még 2001-ben osztotta fel magát három részlegre – az Acer maradt a PC-s üzletágnál, a BenQ a fogyasztói elektronika területére merészkedett be, míg a Wistron az egyik legnagyobb szerződéses gyártóvá nőtte ki magát.

Az elmúlt hetek a hardvergyártók átalakulásának jegyében teltek, például az Epox-Supox változásra is nemrég derült fény.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés