Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már közel fél millió Geforce 8-as talált gazdára

Laptop

Már közel fél millió Geforce 8-as talált gazdára

Havonta százezer fogy a DirectX 10-es videokártyákból.

Az Nvidia hivatalosan is elismerte, hogy jól fogynak a magasabb árszegmensbe pozícionált új videokártyák. A prémiumkategóriát képviselő, 4-500 dolláros áron forgalomba hozott hardvereszközökből tavaly október óta több mint 400 ezret adtak már el; bár az igaz, hogy a felhasználók döntő többsége, idegen szóval a mainstream piac továbbra is kitart a Geforce 7-es család mellett. Ennek oka, hogy a 8-as szériából még csak a drágább kártyák láttak napvilágot, de ez az állapot hamarosan változik (nemsokára érkezik például az AGP-s csatolófelületű G84-es, erről bővebben itt). Ugyanakkor a DirectX 10-es játékok lassú megjelenése tovább pihentetheti az átlag PC-s hardvercserélési kedvét.

Jen-Szun Huang, az Nvidia vezérigazgatója és elnöke szerint máris megverték az Atit, de hát egy cégvezető mi mást is mondhatna hasonló helyzetben? Mindazonáltal az AMD tulajdonába került vállalatot sem kell félteni: amint arról nemrég beszámoltunk, az R600-as család megjelenését pont azért tolták el néhány héttel, hogy jobban tudjanak válaszolni az Nvidia agresszív piacpolitikájára. További részletek.

Az igazi generációváltást 2007 végére, 2008 elejére tette az Nvidia. Huang szerint azonban a GPU-értékesítésből származó bevételeik fele már a harmadik negyedév végén, vagy a negyedik negyedévben a Geforce 8-as családból származhat. Ezt segítik a hamarosan megjelenő mobil Geforce 8-as megoldások is, melyek az Intel Santa Rosa platformjának indulásakor válhatnak elérhetővé – erre még március-április magasságában sor kerülhet. Az Nvidia vezetője szerint ez lesz az első és egy darabig egyetlen olyan DirectX 10-es GPU, melyet a hordozható számítógépekbe szántak. Ennek a helyzetnek köszönhetően várhatóan a mobil PC-k területén is meg tudja erősíteni helyzetét a gyártó.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés