Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vistás notebook 100 ezerért

Laptop

Vistás notebook 100 ezerért

Átszámítva ennyiért kínálja a Wal-mart egyik noteszét – kérdés, megéri-e a pénzét?

A Windows Vista megjelenésével megugrott a számítógépek számítási és kapacitásbeli képességeivel szemben támasztott követelmények szintje: elsősorban az 1 GB-nyinál nagyobb memóriát hálálja meg az operációs rendszer, de nyilván nem érzi magát rosszul egy új, Core architektúrás processzoron sem. Persze ezek nem feltétlenül szükségesek, és az amerikai Wal-mart ezt a piaci rést igyekszik kiaknázni. Nemrég bejelentette ugyanis az első olyan notebookot, melyet 500 dollárért tervez forgalomba hozni.

Az Everex Stepnote VA4101M modell 15,4 colos LCD-vel rendelkezik, egy 1,46 GHz-es órajelen futó Celeron M processzor dolgozik benne, mely 512 MB-nyi memóriából képes kiolvasni az adatokat. Ez a konfiguráció pedig az Aero grafikus felület számára már biztosan nem elég, vagyis – ahogy mondani szokás – az ördög a részletekben rejlik. Aero nélkül viszonylag jó teljesítménnyel működhet rajta a Windows Vista (már persze alapfeladatok, úgymint szövegszerkesztés, webezés, zenehallgatás stb. esetén); kérdés, hogy így mi értelme van a Microsoft új operációs rendszerére váltani. Mert habár nem a 3D-s kezelőfelület a legfontosabb újítása az OS-nek, az a leglátványosabb, a hétköznapi felhasználót leginkább megragadó motívuma – ha erről le kell mondani, kétséges, hogy lesz-e, aki megveszi a „Vista-kész” masinát.

Természetesen integrált grafikus vezérlővel rendelkezik a hordozható számítógép, melyben egy 60 GB-os kapacitással rendelkező merevlemez tárolja az adatokat. Windows XP alá pont megfelelő, de Vistára váltóknak nem javasolnánk…



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés