Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha leégeti lábunkat a notebook…

Laptop

Ha leégeti lábunkat a notebook…

…van megoldás! Hűtsük alulról!

A noteszgépeknél pár évvel ezelőtt indult meg az a trend, hogy asztali processzorokkal szerelten hoztak forgalomba egyes típusokat – a Pentium 4 korszak így nagy teljesítményű, egyben komolyan melegedő modellekkel ajándékozta meg a piacot. Habár a Core 2 Duo-val szerelt notebookoknál ez a probléma már kevésbé jelentkezik, minden bizonnyal sokan vannak, akik aggódnak azért, hogy a kis eszköz belsejében keletkező hő megfelelő módon elvezetésre kerül-e. Mert ha nem, akkor szélsőséges esetben ki is gyulladhat a noteszgép, amint azt ez a videó is demonstrálja.

Egy korábbi cikkünkben bemutattuk a Belkin cég egyik hordozható megoldását, mely akkor egy kézi mixert mutatott be. Ezúttal a Cooling Stand névre keresztelt termékről kell írnunk, mellyel elejét vehetjük a notebookok túlhevülésének. Az eszköz egyszerű, mégis minden megvan rajta, ami kellhet: a vízszintes lap két oldalán csúszásgátló felület, hogy ne lehessen lelökni róla könnyedén a noteszgépet; középen pedig egy ventilátor, mely magát a hordozható számítógépet hűti.

A szürkésfehér design miatt szinte mindegyik notebookhoz illik a Cooling Stand, energiaellátásáról pedig nem kell külön gondoskodni: USB csatolója révén közvetlenül a laptopról üzemelhet. Ez persze azt is jelenti, hogy a hatékonyabb hűtés rövidebb üzemidővel jár – egy ilyen készüléket azonban többnyire úgyis nyugalmi helyzetben használ az ember, ilyen körülmények között pedig valószínűleg tápcsatlakozást is lehet találni. A jövő hónapban piacra kerülő eszköz ára 30 dollár.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés