Connect with us

Hirdetés

technokrata

Asus: külső videokártya notebookhoz

Laptop

Asus: külső videokártya notebookhoz

Hogyan néz ki? Kép a cikkben!

A távol-keleti vállalat nemrég indította útjára az XG Station névre keresztelt megoldását, mely az ipar első, nyilvánosság számára is bemutatott külső grafikus kártyája, amit noteszgépekhez készítettek. Express Card csatolófelülettel, a 2.0-s USB szabvány támogatásával és Dolby fülhallgató csatlakozással igyekeztek még vonzóbbá tenni az Asus mérnökei az eszközt.

De mi szükség lehet egy, a hordozhatóságot korlátozó kiegészítőre, mely a C64-es cartridge időket idézi fel a sokat látott informatikusban? Nos, két tényező játszott szerepet az XG Station megalkotásakor: egyrészt az, hogy az asztali PC-k grafikus teljesítményét is el lehessen hozni az igencsak szűk belső térrel, és így komoly hőelvezetési problémákkal küszködő notebookok számára. Ezenfelül nem lebecsülendő előnye az sem a külső videokártyának, hogy sokkal könnyebb egy újabb, nagyobb teljesítményű megoldásra frissíteni anélkül, hogy szét kellene szerelni a noteszgépet, vagy új hordozható masinára kellene beruházni. Ez utóbbi megfontolásból középtávon még költséghatékony is lehet az alkalmazása.

Az Asus mérnökei úgy hozták létre a grafikus vezérlőt, hogy azt az otthoni, nagyobb LCD-hez is csatlakoztatni lehet, így néhány mozdulat után már egy 19 colos vagy annál nagyobb LCD-n is játszhatunk – kompromisszumok nélkül. A készülék ráadásul felkínálja a HDCP és HDMI frissítések lehetőségét is, így a nagyfelbontású (HD-s) videotartalmak megjelenítése sem lehet gond az igényes vásárló számára.

Nem csak a 3D-s teljesítmény drasztikus feljavítására használható az Asus fejlesztése: a készüléken egy viszonylag nagyméretű LED is helyet kapott. Itt a következő információk jelenhetnek meg: rendszer fő (master) hangereje, GPU órajele és jelenlegi hőmérséklete, a Dolby fülhallgató állapota, aktuális FPS, GPU ventilátor állapotjelző. Hatalmas plusz, hogy kezelőfelülete révén beavatkozásra is lehetőség nyílik egyes paraméterek tekintetében.

Ami egyelőre nem ismert, az a készülék ára – az Asus EN7900GS grafikus kártya erejét magába foglaló termékről bővebb információ a második negyedévben, megjelenésekor lesz elérhető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés