Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kompatibilitási problémák az új Microsoft Office 2007-tel

Laptop

Kompatibilitási problémák az új Microsoft Office 2007-tel

Redmond korábbi termékei közül nem mind működik együtt teljesen az új kiadás támogatta formátumokkal.

A Microsoft mindig is egyik legfontosabb feladatának tartotta, hogy az irodai alkalmazáscsomagjában szereplő szoftverek új változatai visszafelé kompatibilisek legyenek a korábban kiadott programok által készített állományokkal. Nincs ez másként az Office 2007 esetében sem – Redmond már idejekorán bejelentette, hogy ügyelni fog erre. Azt azonban nem közölte, hogy ez a kompatibilitás nem feltétlenül lesz teljes körű az új alkalmazáscsomag debütálásakor.

Habár a régebbi Windows-os Office-ok esetén nincs is probléma ezen a téren, a Mac-es fordítóeszközök egyelőre nem készültek el – még jelenleg is fejlesztési fázisban vannak. Ráadásul egyhamar nem is lesznek készen: Redmond közlése értelmében március vége, április eleje előtt nem érdemes arra számítani, hogy megvalósul a teljes kompatibilitás a Mac-es Office-ok és a 2007-es kiadás között.

Nemcsak a Macintosh-felhasználók számára jelent azonban problémát az együttműködési képességek biztosításának elcsúszása. A Microsoft Windows Mobile részlege egy e-mailben arról számolt be a minap, hogy a PocketPC és smartphone eszközök sem képesek az új formátumok szerkesztésére, olvasására. A kompatibilitás létrejöttére a következő év közepéig kell várni, közölte Redmond.

A fentiek azt jelentik, hogy üzleti téren a Microsoft a Mac-es és az okostelefonos felhasználókat nem tekinti olyan fontos csoportnak. Bizonyára a platformspecifikusság és az érintettek alacsony száma miatt döntött úgy Redmond, hogy egyelőre hanyagolja ezeket a felhasználókat. Pedig a Windows Vista már egy hete elérhető a vállalati ügyfelek részére; a hazai bejelentésre pedig tegnap kerített sort a Microsoft egy rövid, ámde több bakival tarkított bemutató révén (az eseményről nemsokára részletesen beszámolunk). Ugyanígy az Office 2007 is elstartolt november 30-án.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés