Connect with us

Hirdetés

technokrata

A legkönnyebb, 15,4-es notebook

Laptop

A legkönnyebb, 15,4-es notebook

Szélesképernyős kialakítással bír a könnyű, új Lenovo ThinkPad notebook.

A felhasználók körében egyre népszerűbbé válik a széles kijelző. A Gartner elemzői szerint számos technológiai átalakulás ment végbe 2006-ban; népszerűbbek lettek a szélesvásznú képernyők, különösen a nagy felbontású változatok. A széles kijelzők már nemcsak az otthoni, hanem az üzleti felhasználók körében is egyre népszerűbbek, hangoztatta Sam Dusi, a Lenovo notebook-üzletágának marketing igazgatója. A Lenovo ezért piacra dobta a szélesképernyős ThinkPad T60-at, a cég első T sorozatba tartozó, 15,4 hüvelykes notebookját. 2,3 kilogrammos tömegével a Top5 PC-gyártó 15,4 hüvelykes noteszgépei közül a legkönnyebbnek számít.

A szélesképernyős ThinkPad T60 kijelzője a 14 hüvelykes noteszgépekhez képest nagyobb betekintési szöget és kényelmesebb kézhelyzetet tesz lehetővé állandóan úton levő tulajdonosainak, ami különösen hasznos utazás közben, például repülőn. A gép helytakarékos felépítése ellenére kijelzőjén 30%-kal több adat jeleníthető meg, mint a 14 colos változatokon. Az új szélesképernyős notebook az Intel integrált grafikus vezérlőjével, illetve WXGA+ (1440×900 pixel) felbontású kijelző esetén az ATI grafikus kártyájával is elérhető.

A szélesképernyős ThinkPad T60 Bluetooth kártyával, infravörös porttal és 802.11n technológiájú WLAN- és 3G WWAN-kártyával rendelkezik. Ezen kívül az Access Connections, a ThinkVantage technológiák egyik alkalmazása abban segíti a felhasználókat, hogy egyszerűen válthassanak a vezetékes és vezetéknélküli kapcsolatok között. A ThinkPad notebookok védelmi rendszerének része a légzsák működéséhez hasonlítható Active Protection System és a cseppálló billentyűzet is. A modellt a legújabb Lenovo védelmi eszközökkel látták el, mint amilyen az Embedded Security Subsystem (beépített biztonsági alrendszer), a választható ujjlenyomat-olvasó, amely többszintű védelmet biztosít az adatok illetéktelen hozzáférése ellen.

Az új, kb. 2,8 cm vastag laptop kilenc cellás akkumulátora több mint nyolc órás üzemidőt garantál. A szélesképernyős ThinkPad T60 már a legújabb Intel Core 2 Duo processzorokkal rendelkezik, így kompatibilis a Windows Vista alap vagy prémium verzióival.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés