Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kritikus hiba miatt késhet a Vista

Laptop

Kritikus hiba miatt késhet a Vista

Mennyit csúszhat? Cikkünkből kiderül.

A PC-gyártók úgy tervezték, hogy már tegnap „kezükbe” vehetik a Windows Vista RTM (release to manufacturing – gyártásra kész) változatát, legalábbis a Microsoft korábbi közlése szerint október 25-én erre már lehetősége lett volna a vállalatoknak. Ám az élet közbeszólt – egy kritikus fontosságú hibára bukkant a minőségbiztosító csapat az operációs rendszerben. Ez olyan elemi erővel hatott a Vista csapatra, hogy bejelentették: a javítás miatt előre nem látott késedelmet szenved az operációs rendszer megjelenésével kapcsolatos folyamat.

Mint ismeretes, Redmond novemberre ígérte a vállalati felhasználásra szánt verziókat (Business, Enterprise), az átlagfelhasználó számára pedig januárban nyílik lehetőség a következő generációs Microsoft OS beszerzésére. Egyelőre úgy tűnik, hogy a hardvergyártókkal való fiaskó az első időpontot némileg módosíthatja (bár a Microsoft továbbra is fogadkozik, hogy a november végi – legvégi – indulás tartható), de arról nem érkezett jelentés, hogy a minap bekövetkezett incidens kihatással lesz-e a dobozos változatok jövő év eleji debütálására. Ha tippelnünk kellene, azt mondanánk (írnánk), hogy nem.

Visszatérve a hibára: Ethan Allen, a minőségbiztosító csapat vezetője még október 13-án (micsoda egybeesés, az a nap pont péntekre esett) bukkant rá a Windows Vista 5824-es buildjében. Allen beszámolója szerint a hiba teljes rendszerösszeomlást idézhet elő, amit csak egy komplett újratelepítéssel lehet megszüntetni. Ennél több részletet nem árultak el a bugról, viszont az 5840-es kiadásban már javításra került – ami azt jelenti, hogy a mostani, legvégső stádiumban levő Vista mentes a hibától; ám ez késleltette a hardvergyártókkal (OEM) való kooperációt.

A csapat jelenleg november 8-át tartja az RTM változat kibocsátási idejének.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés