Connect with us

Hirdetés

technokrata

Terroristaképző játék az araboktól

Laptop

Terroristaképző játék az araboktól

Egy új iráni szoftver amerikai tankhajó felrobbantását tűzi ki célul a számítógép előtt ülő játékos számára.

A sokaknak ismerősen csengő Counter Strike nevet adták az iráni fejlesztők annak a játéknak, melyben a résztvevőnek két bombát kell egy olajszállító tankerre telepíteni. A hajó elsüllyesztésével az ázsiai Golf-öböl Hormuz szorosát kell járhatatlanná tenni, lebénítva az olajszállítás egyik fő útvonalát (az összes értékesített fekete arany mintegy kétötöde áthalad a csatornán). Minderről a Jomhouri-ye Eslami nevű arab napilap számolt be nemrég.

A játékot a világpolitikai események ihlették. Ali Khamenei, Irán vezetője még júniusban jelentette be, hogy a Golf-régió olajexportját komolyan veszélyezteti az Amerikai Egyesült Államok. Az ajatollah megfenyegette az amerikaiakat, hogy amennyiben egy rossz lépést tesznek a vélhetően atomnagyhatalmi ambíciókra törő országgal szemben, akkor annak az iparosodott országok gazdaság hajtóerejét adó olaj ellátási lánca fogja kárát látni.

Visszatérve a cybertérbe: nem ez az első olyan játék, mely a világban zajló eseményeket lovagolja meg, és áll valamelyik szembenálló fél oldalára. Nem is kell messzire menni – ismert egy olyan amerikai szoftver (U.S. attacks Iran, más néven Assault on Iran) is, melyben az USA speciális erőit kell irányítani. A Kuma Reality Games által készített program célja, hogy a játékos amerikai kommandósokkal megsemmisítse Irán nukleáris kutatásokkal, fejlesztésekkel kapcsolatos létesítményeit.

Az iráni játékot egy nyolc főből álló szoftverfejlesztő csapat készítette. A három hónapnyi kódolás eredménye az Iráni-Iraki háború emlékére készült – a két arab ország 1980 és 1988 között vívta egymással harcát, melyben az USA is beavatkozott (Irak oldalán).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés