Connect with us

technokrata

Nagyfelbontású Sony HD videókamera

Laptop

Nagyfelbontású Sony HD videókamera

A Sony bemutatta első 3ClearVid CMOS szenzoros HDV videókameráját.

A Carl Zeiss Vario-Sonnar T típusú, 20x-os optikai nagyításra képes objektívvel egybeépített, 3ClearVid szenzoros kamera nagy felbontásra és élethű szíbvisszaadásra képes.

Az új Sony HDR-FX7E tovább bővíti az 1080-line ˝full-HDV˝ modell előnyeit. A kamerához tartozó HDMI csatlakozó egyszerű kábel használatával lehetővé teszi a nagy pontosságú, nem tömörített kép- és hangjelek csatlakoztatását a HD- képernyős televíziós készülékekhez, vagy más képernyőkhöz. A HDV videofelvételek hagyományos módon szerkeszthetők a kereskedelemben kapható nem lineáris szerkesztésű HDV programokkal. A 16:9 képméretarányú HDV 1080i videó normál miniDV-re vesz fel, a HDR-FX7E szintén alkalmas a normál DV formátumú jelek felvételére és visszajátszására.

Az új modell 40 százalékkal kisebb és 25 százalékkal könnyebb, mint a HDR-FX1E első generációs modellje.

A HDR-FX7E modell legfontosabb jellemzője, hogy első ízben alkalmazza a 3ClearVid CMOS szenzoros technológiát. A ClearVid CMOS szenzor olyan technológia, mellyel az új pixelkiosztásnak köszönhetően a hagyományos szenzorokhoz képest nagyobb felbontás, magasabb fényérzékenység (minimum 4 lux), nagyobb érzékenység és színpontosság érhető el.

A képelemek 45 fokos elforgatásával a ClearVid CMOS szenzor megduplázza az egyes képelemek érzékelési hatósugarát, ezzel együtt azonban ugyanazon képelemek továbbra is a hagyományos módon működnek. Az összesen 1.120.000 képelemet tartalmazó 3 ClearVid CMOS szenzort alkalmazó HDR-FX7E ezt a technológiát egy lépéssel tovább vitte azzal, hogy egy prizmán keresztül juttatja a fényt a három egymástól független kép leképező elemre: mindegyik alapszín számára (RGB) egyet.

A három egymástól független leképező elem jobb, teltebb eredményt biztosít, mint az egy elemes rendszer, pontosabb színreprodukciót eredményez, mialatt javul az érzékenység is, mivel nagyon kis mértékű veszteség lép fel a lencse és a leképező elemek között. A három leképező elemben történő RGB adat összegzése gyorsan megvalósul a korszerűsített képprocesszor segítségével, ami ezután valósághű, telített és észrevehetően természetesebb képeket eredményez.

A Sony HDR-FX7E HDV kamera Európában novembertől lesz kapható.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin