Connect with us

Hirdetés

technokrata

A kétmagos notebookok jövedelmezőbbek

Laptop

A kétmagos notebookok jövedelmezőbbek

Nagyobb hasznot hajtanak az új, kétmagos processzorral ellátott hordozható számítógépek.

A HP az idei év második felében komoly kampányba kezdett a kétmagos processzort (Intel Core 2 Duo és AMD Turion 64 X2) tartalmazó noteszgépek bevezetésére Tajvanon. A helyi HP leányvállalat egyik vezető menedzsere, Dennis Chen szerint egy ilyen eszköz átlagosan 1064 dollárért értékesíthető; ám még e magasabb ár mellett is fokozottabb kereslet mutatkozik a notebookok iránt.

Chen szerint ez azt jelenti, hogy a kétmagos hordozható számítógépek eladása felfutóban van, ami segít a vállalat átlagos eladási árának (average selling price – ASP) magasabb szintre való emelésében. Legalábbis a szigetországban, állította a HP menedzsere, aki szerint mindez a profitra is jó hatással van. A noteszgépeket ugyanis annyira nyomott áron értékesítik már, hogy a 4-5 évvel ezelőtti, nemritkán 20 százalék feletti haszonkulcs mára néhány százalékra olvadt – a lecsökkent átlagár pedig csak úgy tudott magasabb profitot hozni, hogy az eladott készülékek száma nagymértékben megnőtt.

A kétmagos processzorral szerelt notebookok értékesítésének felfutása tehát egyrészt 50 százalékos profitnövekedést jelenthet a második félévre, másrészt pedig az ASP emelkedésével is jár. A szigetországban értékesített, 600 dollárnál olcsóbb notebookok részaránya így 10 százalék alá csökkent a HP portfoliójában, míg egy évvel ezelőtt ennek részaránya még 30 százalék volt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés