Connect with us

Hirdetés

technokrata

Átrendeződések Tajvan gazdaságában

Laptop

Átrendeződések Tajvan gazdaságában

Az Gigabyte Asus általi akvizíciója előre vetíti az IT-ipar éretté válását. Akik nem akarnak végleg eltűnni a piacról, serkenteniük kell üzletüket, mivel az imázsépítés ma már nem elegendő. Vajon ki lesz a következő?

Ha egy gyártó a teljes piacot le akarja fedni, mindenféle minőségben és áron kell termékeket előállítania. Gondoljunk ismét a HP, Dell vagy Gateway gyártókra: ezek a nehézsúlyúak csak minőségi termékeket árulnak, s nem hajlandók olcsóbbakat gyártani.
Az alaplapok és a grafikus kártyák gyártása nem igényel titkos recepteket. Csak szorgalmas mérnökök, új gépek és gyors gyártási folyamat, illetve egy komponenskövető rendszer kell hozzá – a brutális pénzeken kívül. Ez a fő oka annak, hogy a termelés Tajvanból Kínába költözik. Végül előállhat az a helyzet, hogy Vietnam is vonzó lehet amiatt, hogy Kína nem számít majd olcsónak.
A kis- és közepes gyártók nem véletlenül képtelenek olcsó termékeket árulni: nem tudnak nagy mennyiségben termelni, vagy nincs pénzük a legdrágább felszerelésre: szükségük van EMI kamrákra, ESD tesztelőre, hőkamrára és így tovább.
Nézzük most a minőségbiztosítás elemeit.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés