Connect with us

Hirdetés

technokrata

Asztali Panasonic Blu-ray lejátszó

Laptop

Asztali Panasonic Blu-ray lejátszó

A Panasonic most debütált asztali Blu-ray lejátszója 15 milliárd képpont/másodperces videoadat-feldolgozásra és a hagyományos CD lejátszóénál több mint ezerszer nagyobb audioadat-feldolgozásra képes.

A japán gyártó az újdonság kifejlesztése közben kiemelt fontosságot szentelt a könnyű kezelhetőségnek. A Panasonic DMP-BD10 HDAVI szabályozóval van ellátva, melynek köszönhetően egy HDAVI kompatibilis televízió a lejátszóval egyszerre, egyetlen gomb segítségével kezelhető.

A BD-Video lemez legszebb képének eléréséhez, olyan lejátszóra van szükség, mely nagy felbontású progresszív képet, egyenletes mozgást és éles átlós vonalakat ad. A DMP-BD10 P4HD áramköre másodpercenként több mint 15 milliárd képpont megjelenítésére képes, és a legjobb feldolgozást alkalmazza a lemezen található video adat minden képpontjára.

A BD-Video számos formátumot támogat. A legjobb képminőségű formátumot (1.920×1.080 pixel) például négy különböző képarány bármelyikében lehet rögzíteni – 59.94i, 50i, 23.976p és 24p – a tömörített formátum lehet MPEG2, MPEG4 AVC vagy VC-1. A BD-Video lejátszó ezeket azonnal felismeri és konvertálja, ha szükséges. A DMP-BD10 nagy sebességű P4HD-je a szétválasztáshoz és az arányosításhoz egyaránt minden egyes képpontot pontosan a több mint 60 környező képpontból származó információ alapján állít elő.

A megfelelő folyamatos konvertáláshoz a feldolgozásnak követnie kell a kép mozgását. A nagy sebességű P4HD minden egyes képpont mozgását besorolja a 16 szint valamelyikébe a mozdulatlantól a nagyon gyorsig. Ahol mozdulatlan képrészletet talál, az állóképhez legjobban illő feldolgozást alkalmaz. A többi területen a mozgás szintjének megfelelő feldolgozásra kerül sor.

A szabályos, éles átlós vonalak létrehozásának kulcsa a folyamatos konvertálás. A P4HD gyorsan azonosítja az átlókat és megfelelő javításokat végez a képpontokon. Az építészetben is gyakran látható geometriai minták alapján a DMP-BD10 különlegesen pontos, éles átlókat hoz létre, akár mozog a kép, akár mozdulatlan. A P4HD azonnal megállapítja, hogy a forrás film, illetve videó és a megfelelő feldolgozást alkalmazza. 3:2 vagy 2:2 lebontást végző progresszív feldolgozással és film lejátszó software-rel a képek természetesnek és életszerűnek hatnak.

A DMP-BD10-be egy, az Analog Devices-től származó 297 MHz-es, 14 bit-es Video D/A konverter van beépítve, mely jó minőségű négyszeres mintavételt biztosít az 1080i/720p kimenethez. A NSV (noise shaping video – zajcsökkentő video) feldolgozás átvezeti a zajkomponenst egy nem használatos sávra, hogy fokozza a zajvédettséget. Végül itt található még egy különlegesen finom hangoló áramkör, ami a legtisztább képet adja finom árnyalatokkal. Az ehhez hasonló technológiáknak köszönhetően a DMP-BD10 elméletben közel 4.400 milliárd szín megjelenítésére képes.

A DMP-BD10 egy 192 kHz/24 bit D/A konvertert használ a nyolc csatorna mindegyikéhez, hogy valódi térhangzás jöjjön létre. A D/A konverter továbbfejlesztett Segment D-A feldolgozást használ, mely több-bites feldolgozással hozza létre az audio-kapcsolatot és 1 bites feldolgozással a finom árnyalatokat.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés