Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb villámgyors Intel processzorok

Laptop

Újabb villámgyors Intel processzorok

Az Intel bemutatta Dual-Core Intel Xeon 7100 sorozatának nyolc új, több-processzoros szerverekhez készült darabját.

A korábban ˝Tulsa˝ kódnéven ismert kétmagos Intel Xeon processzor sorozat megfelel a vállalkozások által futtatott alkalmazások legfontosabb követelményeinek: magas teljesítmény és megbízhatóságot nyújt. A processzor családban megtalálhatók alacsonyabb energiafogyasztású, 95 W-os opciók is, melyek csökkenthetik az össz energiaköltségeket.

A Dual-Core Intel Xeon 7100 processzor sorozat az előző generációs Intel Xeon MP processzorokhoz képest dupla teljesítményt, és közel háromszoros Watt per teljesítményt nyújt, ezenkívül pedig verenytársainál jobb headroom teljesítménnyel büszkélkedhet. E processzorok foglalata kompatibilis a jelenleg kapható platformmal, ezáltal gyorsabb telepítést, könnyebb tesztelést és átállást tesz lehetővé.

A kétmagos Intel Xeon 7140M processzor alapú Fujitsu-Siemens PRIMERGY RX630 S3 szerver, a 178.201 pontos percenkénti üzleti műveletvégzéssel, túlszárnyalta az előzetesen SPECjbb2005 benchmarkon felállított rekordot.

A kétmagos Intel Xeon processzor alapú 71400M A Dell PowerEdge 6800 szerver egy másik világrekordot is megdöntött az adatbázis teljesítményét mérő 16.320 QphH4 TPC-H benchmark teszten.kitűnő választásnak bizonyulnak a szerver konszolidációra – különösen virtuális környezetben – és az olyan nagy igénybevételű vállalati műveletek futtatására, mint az adatbázis, vállalatirányítási rendszerek (ERP), az ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM), vagy az e-kereskedelmi alkalmazások. A Dual-Core Xeon 7100 sorozat processzorain alapuló szervereket a mai naptól a világ több mint 40 rendszergyártója bocsát ki.

Az Intel vezető 65 nanométeres technológiájával gyártott, Dual-Core Intel Xeon 7100 sorozat processzoraiba több mint 1,3 millió tranzisztort és 16 MB-os osztott memóriatárat építettek, architektúrájának sajátossága a megbízhatóság érdekében fejlesztett Intel Cache Safe Technológia. A rendszer 32 foglalatig skálázható.

A Dual-Core Intel Xeon 7100 processzor sorozat hatékony központi adattárolási funkciójának erősítésére magába foglalja az Intel számos vezető innovációját, többek között az (elsőként tavaly nyáron bemutatott) Intel virtualizációs technológiáját, mely elősegíti a szoftver alkalmazások konszolidációját, és csökkenti a fenntartási költségeket.

A Dual-Core Intel Xeon Processzor 7100 sorozat kompatibilis a jelenlegi, tavaly bemutatott, kétmagos processzorok részére készült Intel E8501 lapkakészlettel. A 95 W-os kétmagos opció 40 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt az azt megelőző processzor generációnál, egyidejűleg nagyobb energiahatékonyságot és alacsonyabb fogyasztási költségeket nyújtva.

Az Intel 65 nanométeres technológiájával gyártott termékei kitűnő eredményeikkel máris felülmúlták a cég 90 nanométeres technológiával előállítottakét. E gyártási folyamat lehetővé teszi az Intel számára a Dual-Core Xeon Processor 7100 sorozat tömeggyártását. Az Intel gyártási hatékonysága lehetővé teszi a cég számára, hogy jelentősen csökkentse Xeon processzorok végfelhaszálói árát, elérhetőbbé téve ezt a magas teljesítményt nyújtó terméket.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés