Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagyfelbontású LCD és plazma TV-k

Laptop

Nagyfelbontású LCD és plazma TV-k

A Telefunken útjára indított egy sor innovatív HD-kész és teljesen HD (nagyfelbontású) LCD tévét.

5,2 GHz-es digitális, vezeték nélküli, lapos képernyős TV-k
A Telefunken 37, 42 és 50 colos, HD-kész televíziókészülékeiben beépített vezeték nélküli funkciók gondoskodnak arról, hogy a nézőket ne korlátozzák a kábelek, illetve hogy ne kelljen összedugni a tévéket az egyéb szórakoztatóelektronikai berendezésekkel. Az új Telefunken készülékcsalád esetében a nézők a tévét egyszerűen, mindenféle vezeték nélkül felakaszthatják a falra, ahogy az egy elegáns, vékony megjelenéshez illik. A vezetéknélküliség révén a berendezések átvihetők a ház egyik szobájából a másikba – sőt, akár kivihetők a kertbe is.

Az 5,2 GHz-es átvitel révén a vezeték nélküli rendszer teljesen védett a kevésbé kifinomult, alacsonyabb frekvenciákat alkalmazó technológiákra jellemző zavarokkal és a programozás során előforduló szakadozással szemben. A készülékcsalád a ViXS Systems szabadalmaztatott vezeték nélküli protokollját és lapkakészletét használja, hogy a lehető legjobb vezeték nélküli tévéket kínálja a házimozi-rendszerekhez, DVD-lejátszókhoz, műholdvevőkhöz és földi tévétunerekhez.

A kapható modellek:
-Plazmaképernyős: Telefunken, HD-kész: 50TPH7002W, 42TPH7002W
-LCD képernyős: Telefunken HD-kész: 37TLF7002W.

Négy és öt alapszínű HD-kész LCD TV
A Telefunken új, négy és öt alapszínű tévékészülékei sárga és cián (világoskék) alapszínekkel bővítik a kijelzőt, megakadályozva a fényerő csökkenését, ami akkor szokott bekövetkezni, ha a színpalettát (színterjedelmet) csak a három szabványos alapszínnel (vörös, kék és zöld) bővítik ki. Az RGB spektrum kiterjesztésének eredményeképpen egyszerre színes, élénk és fényes képek jeleníthetők meg.

A Telefunken új tévékészülékei a Genoa Color Technologies által kifejlesztett ColorPeak Multi Primary Color (MPC) technológiára, algoritmusra és lapkakészletre épülnek. Alacsony áramfogyasztásának és hőkibocsátásának köszönhetően a Genoa technológiája a jelenleg kapható leginkább környezetbarát megoldás.

Hatszínű, 50 colos HD-kész DLP TV
A Telefunken hatszínű, 50 colos HD-kész DLP tévékészüléke – Európában a saját kategóriájából az első példány – a Texas Instruments BrilliantColor technológiáját használja. A DLP és a BrilliantColor együttese kiváló képminőséget jelent a nagy képernyőkön lényegesen alacsonyabb áron, mint a plazma vagy LCD képernyők esetén.

Ezen Telefunken-tévék sárga, cián (világoskék) és magenta (világoslila) színekkel egészítik ki a három alapszínt (vörös, zöld és kék). Az eredmény élménygazdagabb képminőség, valamint látványosan jobb színtelítettség és fényerő. A hatszínű tévékészülék a sokat fejlődött HD-színpaletta minden előnyét nyújtja, kiemelkedő színminőséggel és élénk képekkel.

A modellek:
-Telefunken 50TDF7002
-Telefunken 50TDF7002D (digitális földi vevővel)
-Telefunken 50TDF7004 (DVD-lejátszóval).

Teljes nagyfelbontású (Full HD) LCD tévékészülékek
Most, hogy a tartalomszolgáltatók sokkal jobb felbontású képeket, a gyártók pedig egyre nagyobb méretű lapos képernyőket kínálnak, a Telefunken új 37 és 42 colos ˝teljes HD˝ televízióival az otthon kényelmében élvezhető a mozi világa. Amellett, hogy az iparág a normál (SD) felbontásról kezd átállni a kétszer nagyobb ˝HD-kész˝ (720p) felbontásra, a Telefunken márka immár a még tovább finomított, az SD-nél négyszer nagyobb ˝teljes HD˝ (1080p) felbontást kínálja.

A modellek:
-Telefunken 42TLF7012
-Telefunken 37TLF7012
-Telefunken 42TLF7012D (integrált digitális földi vevővel)
-Telefunken 37TLF7012D (integrált digitális földi vevővel).

A négy és öt alapszínű HD-kész LCD TV prototípusai, a 37 és 42 colos, a 6 színű, valamint a vezeték nélküli televíziók a berlini IFA-n kerülnek bemutatásra, 2006. szeptember 1. és 6. között.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés