Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vadonatúj Intel processzoros szerverek

Laptop

Vadonatúj Intel processzoros szerverek

A Fujitsu Siemens Computers a legújabb Intel processzor technológiával bővíti a Primergy szervercsaládot.

A Fujitsu Siemens Computers tovább bővíti kétfoglalatos Primergy szervereinek kínálatát. Az Intel új Dual-Core Intel Xeon 5160 processzorsorozatára épülő Primergy TX300 S3 toronyszerver és Primergy BladeFrame pengeszerver nagyobb teljesítményt és terhelhetőséget nyújt – jóval alacsonyabb fogyasztás mellett. Az új szerverek egyik fontos jellemzője a processzor beépített virtualizációs képessége, amely jelentősen javítja a rendszer kihasználtságát és több alkalmazás futtatását teszi lehetővé egy gépen. Emellett az ügyfelek számára a Primergy generáció integrált távfelügyeleti vezérlője (integrated Remote Management Controller, iRMC) által nyújtott egyszerűbb szerverfelügyelet is előnyt jelent. Az új generációs Primergy szerverek újszerű lehetőséget nyújtanak a rendszergazdáknak az infrastruktúra konszolidálására, a fogyasztás, a hűtés és a helykihasználás terén jelentkező kihívások kezelésére.

Az Egenera technológiájával dolgozó Primergy BladeFrame
Az Intel virtualizációs technológiája (VT) kibővíti a BladeFrame rendszer lemez nélküli Processing Blade moduljainak virtualizációs képességeit. Az új pBlade modulokkal a Primergy BladeFrame-et használó ügyfelek hatékonyabban futthatják a vezető szállítók ˝VT-technológiát támogató˝ virtualizációs szoftvereit az Intel Xeon processzor pBlade szervereken. Az új Intel Xeon processzorok csak 80 W energiát fogyasztanak, ami fokozott energiahatékonyság és teljesítmény elérését teszi lehetővé. Az egymagos Xeon processzorok teljesítményének kétszeresét nyújtják, energiafelhasználásuk pedig akár háromszor is hatékonyabb lehet azokénál. Az új Primergy BladeFrame pBlade szerverek két 2,33 vagy 3 GHz-es Intel EM64T Xeon processzort tartalmaznak. Memóriájuk 4 és 16 GB között változhat, így nagyfokú rugalmasságot nyújtanak az ügyfeleknek a konfiguráció kialakítása terén. Az 1U magas pBlade rendszereket az alábbi operációs rendszerek futtatására tanúsították: Microsoft Windows 2003, Red Hat Enterprise Linux 3 és 4, SUSE Linux Enterprise Server 9 és Sun Solaris 10.

Az új Primergy S3 generáció főbb jellemzői:
-VT technológiájú kétmagos Intel Xeon processzorok (kódnevük: Vanderpool) biztosítják az új generációs virtualizációs megoldások (például Xen vagy VMware) futtatásához szükséges hardverteljesítményt.
-A lapkakészletben minden egyes processzorhoz rendelkezésre álló, független második busz (maximum 1,333 GHz) javítja a rendszer hatékonyságát és áteresztőképességét a sávszélességet gyakorlatilag megduplázó buszsebesség révén, amely megszünteti a szűk I/O keresztmetszeteket.
-Az új, teljesen pufferelt DIMM kártyák (FBDIMM) soros pont-pont kommunikációt alkalmazó fejlett memóriapufferei nagy sávszélességű és kapacitású memóriacsatorna-megoldást hoznak létre. Ennek eredményeképpen a sebesség a párhuzamos memóriainterfészek jelenlegi generációjára jellemző háromszorosa.
-A továbbfejlesztett ECC (retry double bit errors) és CRC nagyobb megbízhatóságának köszönhetően átmeneti hiba esetén a rendszer automatikusan újra megpróbálja végrehajtani a címek és parancsok átvitelét.
-Az új SAS (serial attached SCSI) soros merevlemez-technológiák még nagy I/O forgalom esetén is magas rendszerteljesítményt garantálnak.

Az Intel legutóbbi egymagos platformjaira jellemző teljesítmény közel kétszeresét nyújtó, és több alkalmazást illetve nagyobb terhelést támogató kétprocesszoros S3 generációs Primergy szerverek jóval nagyobb teret kínálnak a növekedéshez, mint a korábbi rendszerek.

Az új Primergy generáció műszaki adatai:
-A kétmagos Intel Xeon 5000 sorozatú processzorok és a magonként két darab 2 MB-os L2 gyorsítótár kimagasló teljesítményt nyújt, a kiegyensúlyozott architektúra pedig új generációs memóriát és I/O technológiákat alkalmaz. A processzorok 3,73 GHz-es frekvenciaszintig választhatók, maximum 1066 MHz-es FSB-vel és EM64 technológiát támogató Intel 5000P/V lapkakészletekkel.
-A maximum 32 GB, négy részre osztott, párhuzamos ütemezésű, regiszteres, teljesen pufferelt DDR2 RAM (PC2-4200F vagy PC2-5300F) memória, az SDDC, a memóriatükrözés és az opcionális (rendszertől függő) memória melegtartalék magas rendelkezésre állást nyújt a memóriavédelmi mechanizmusokhoz.
-Alaplapi nyolcportos SAS vezérlő beágyazott IME RAID 0, 1 funkcionalitással.
-RAID 0, 5, 10, 50 RAID on Motherboard (RoMB) bővítési opció iButton aktiváló gombbal és 256 MB RAID gyorsítótárral; vagy 256 MB RAID gyorsítótárral és BBU opcióval az alaplapi SAS/RAID vezérlőhöz.
-Maximum hat 146 GB-os SAS merevlemez (15 000 rpm)
-PCI-Express az összes új kétprocesszoros S3 szervernél
-Alaplapi Gigabit Ethernet vezérlő
-Integrált távfelügyeleti vezérlő (iRMC) és IPMI 2.0 helyi monitor-deaktiváló funkcióval. Az opcionális iRMC Advanced Pack támogatja a grafikus konzol átirányítását és a helyi tároló távoli szerverhez történő csatlakoztatását
-További opciók: redundáns ventilátorok és tápegység, LocalView monitor
-Elő- és hátoldali LED-ek a racken belüli egyszerű azonosításhoz
-Előoldali USB 2.0 csatlakozók.

A Primergy BX620 S3 pengeszerver két új világrekordot állított fel és ez a rendszer érte el a két legjobb eredményt az MMB3 benchmark-tesztjén. A 3 GHz-es kétmagos Intel Xeon 5160 processzorral működő BX620 S3 végzett az első helyen, 13.500 MMB3 felhasználó eredménnyel, míg a 3,73 GHz-es kétmagos Intel Xeon 5080 processzorral szerelt BX620 S3 lett a második, 12.900 MMB3 felhasználó eredménnyel. A kétfoglalatos/kétmagos Primergy platform az egyik versenytárs négyfoglalatos/kétmagos rendszert is maga mögé utasította. A Primergy BX620 S3 szerverpenge 16 százalékkal több MMB felhasználót tudott kezelni egy szintén két darab kétmagos, 3 GHz-es Intel Xeon 5160 processzorral dolgozó versenytárs modellhez képest.

A Fujitsu Siemens Computers szerverei kiváló eredményeket értek el a SPEC Java Business benchmark kétprocesszoros szervereket vizsgáló tesztjén. A BX620 S3 az első helyen végzett 100.407 SPECjbb2005 bops és 100.407 SPECjbb2005 bops/JVM eredménnyel. Az RX200 S3 a második lett 100.279 SPECjbb2005 bops és 100.279 SPECjbb2005 bops/JVM eredménnyel.

A SPECjbb2005 a SPEC Java üzleti benchmarkja, amely a modern üzleti célú tranzakció-feldolgozó alkalmazásokra jellemző háromszintű kliens-szerver rendszert emulálva a szerveroldali Java teljesítményt méri.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés