Connect with us

technokrata

Adobe Lightroom, már Windows-ra is

Laptop

Adobe Lightroom, már Windows-ra is

A digitális fényképészeti szoftver béta verziója már Windows és Macintosh platformon is elérhető.

Az Adobe Lightroom béta a hivatásos fényképészek számára lehetővé teszi a digitális képek tömeges importálását, kiválasztását, kidolgozását és bemutatását: segít abban, hogy a fényképészek idejük javát ne a képek válogatásával és finomításával, hanem a tényleges fényképezéssel tölthessék.

A Lightroom Windows és Macintosh verzió jelenleg némileg eltérő szolgáltatásokat tartalmaz, a Lightroom magja viszont minden platformon azonos. Az egyes platformok béta változatainak fejlődésével a szolgáltatások összetalálkoznak majd, így a végleges verziók egyezni fognak. Ennek köszönhetően a fényképészek a helyszínen, a stúdióban vagy az irodában bármilyen Windows vagy Macintosh számítógépről gond nélkül dolgozhatnak a projekteken.

A fényképészek többszáz képet is gyorsan végiglapozhatnak, a Quick One-to-One Zoom segítségével pedig azonnal kinagyíthatják egy-egy kép apróbb részeit. A Lightroom képességei közé tartozik a felülírás nélküli szerkesztések részletes elő- és utónézetének összehasonlítási lehetősége, illetve több rugalmasan szedett kép nyomtatási eredményének dinamikus előnézete. A legújabb Adobe Camera Raw technológiára építő Lightroom a JPEG és a TIFF mellett több mint 120 natív nyersfájlformátumot támogat, és egyetlen munkafolyamatban teszi lehetővé a nyerskonverzió elvégzését.

Az Adobe tovább fejleszti a nyersfeldolgozási technológiát, amit az élénkebb fekete-fehér képeket előállító új, bontott tónus beállítási lehetőségek is bizonyítanak. A béta által támogatott legújabb fényképezőgép-típusok közé tartozik már a Canon EODS 30D, az Epson R-D1s, a Leaf Aptus 65 és az Aptus 75, az Olympus EVOLT E-330 és az SP-320, a Pentax *ist DL2 és a Samsung GX-1S is.

A Lightroom béta 1.0 Windows változata ingyenesen letölthető; a Windows-os és Macintosh-os kiadás végleges, kereskedelmi verziója egyaránt 2006. végén fog megjelenni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu