Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minden egy csatornán

Laptop

Minden egy csatornán

Az új székházban Cisco hálózaton közlekedik a RTL Klub hang, videó- és adatforgalma.

Az RTL Klub, valamint a tévétársasággal együttműködő produkciós és társcégek 2005. decembere óta a Nagytétényi úti új székházban működnek. A zöldmezős beruházásban épült központban az irodák mellett a tévécsatorna stúdiói is helyet kaptak, ahol élő és felvett műsorok is készülnek és kerülnek sugárzásra. A tévétársaság a székház informatikai hálózatának kialakításához a Cisco hálózati technológiáját választotta. A konvergens hálózaton zajlik a teljes telefon- és adatforgalom, a házban többek között 600 Cisco IP telefon került telepítésre.

„Számukra a legmodernebb telekommunikációs infrastruktúra elengedhetetlen a televíziós versenyben. Számos műsor – köztük az aktuális magazinműsorok vagy a Forma 1 – közvetítése külső helyszínekről történik, ahol csak rövid idő áll rendelkezésünkre a komplett kommunikációs infrastruktúra kiépítésére. Ilyen esetben bérelt vonalakkal dolgozunk, a Cisco megoldásával pedig egyetlen fizikai kapcsolaton meg tudjuk oldani a kép, hang- és adatkapcsolatot. Így kitelepült munkatársaink ugyanúgy hozzájuthatnak a belső hálózati szolgáltatásokhoz és a telefóniához, mintha a székházban lennének” – mondta Szilágyi Dénes, az RTL Klub IT vezetője.

Az egységes hálózattal a létesítés költségei jelentősen csökkentek: elegendő volt egyetlen hálózatot kiépíteni, amelyen a hang- és adatkommunikáció is megvalósul. A rendszer kiépítése és karbantartása egyaránt kevesebb erőforrást igényelt, a webes felülettel az új mellékek konfigurálása lényegesen egyszerűbbé vált, mint a régi telefonközpont esetében. A rendszer ugyanakkor lehetőséget nyújt a hívások részletesebb követésére, áttekinthetőbb adatbázis létrehozására, amellyel a telefonköltségek is hatékonyabban menedzselhetők.

A közös infrastruktúra révén az RTL Klub és a partnercégek munkatársai egységes telefonos adatbázist használnak, a székházban dolgozók telefonszáma a Cisco IP telefonok képernyőjén előhívható telefonkönyvből kereshető ki. A tervek között szerepel az egységes üzenetkezelés bevezetése is, amellyel a munkatársak a beérkező hangposta, email vagy fax-üzeneteikhez számítógépeiken és az IP telefonkészülékekről egyaránt hozzáférhetnek.

A hálózat tervezését és kivitelezését fővállalkozóként a T-Systems, a Cisco Gold partnere végezte.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés